Už internetinio balsavimo stovi Darbo partija?

2006-12-20 12:27

Ačiū Edvinui iš litua.com, šiandien atradau tokias nuorodas:

Darbo partija: Rytoj jaunimas su VRK vadovu diskutuos dėl elektroninio balsavimo

Jaunimo organizacija Darbas: Z. Vaigausko teigimu elektroninis balsavimas kainuotų apie 2 mln. litų

Darbo partijos frakcijos informacijos centro spaudos pranešimas Eltoje: Konferencijoje – apie elektroninį balsavimą

Citata:

Ypatingo dėmesio konferencijoje sulaukė e-balsavimo saugumo klausimais pranešimą skaitęs VRK narys Jonas Udris. Pristatydamas galimą elektroninio balsavimo modelį konferencijos dalyviams, jis pabrėžė, kad internetinio balsavimo saugumas yra visų svarbiausia.

„Kol nebus įsitikinta sistemos efektyvumu ir saugumu Vyriausioji rinkimų komisija nediegs internetinio balsavimo realiuose rinkimuose“, – teigė J. Udris.

Pastebėsiu, kad iš Google paieškos rezultatų galiu spręsti jog J. Udris yra Darbo partijos deleguotas į VRK ir yra greičiausiai teisininkas (o ne IT specialistas).

Dar žr. labai šviežią J. Udrio prezentaciją apie internetinį balsavimą Europos Tarybos projekto “Geras valdymas informacinėje visuomenėje” viename iš susirinkimų: The Lithuanian Concept of Voting Via Internet For Elections and Referenda. Įdomu šioje prezentacijoje yra tai, kad iš rimtų i-balsavimo trūkumų (13 skaidrė) paminėtos tik problemos įtraukiant bankus. Visiškai nepaminėta to, kad rinkėjai lengviau gali būti verčiami balsuoti ar paperkami. Taip pat nepaminėta to, kad dauguma piliečių praranda galimybę stebėti rinkimus.

Komentarai

milda

nieko gerai pritariu kas tingi gali balsuoti per interneta.Tai va as rasau su dideliu prasymu Darbo partijos vadove gal galyte padeti Gyvenam labai sunkiai gal galyte padeti nes jei nesumokesiu skolos mus ismes is buto.daug neprasom 500lt Vilniaus banko saskaita LT727044000265623993. Busim labai dekingi jug zinau kad jus esat geras politikas ir man patinkat is visu seimo nariu .BETO kiek zinau arteja rinkimai partiju beto mes esam is kedainiu raj balsuosim uz jusu Darbo partija

Komentuoti šio įrašo nebegalima. Komentarų sistema išjungta.