Ateik ir sudalyvauk kuriant Lietuvos ateiti! (cee.mysociety.org projektai)

2009-11-02 12:50

Čia kviečiu į tokį renginį įvairiuose soc. tinkluose.

Kvietimas

Sveiki,

kviečiu ateiti ir pasitarti kokias interneto priemones kursime kartu, kad Lietuvoje būtų daugiau skaidrumo ir atsakomybės valstybės įstaigų darbe, ir kad piliečiai turėtų daugiau galių dalyvauti valstybės valdyme.

Susitikimas-pasitarimas vyks:

2009 m. lapkričio 6 d. (penktadienį) 13:30 – 15:00 val.

Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) 202 auditorijoje (Vokiečių g, 10, Vilnius).

Apie mySociety.org kuriamus panašius projektus D. Britanijoje ir galimybes juos remti Lietuvoje papasakos svečias Tony Bowden.

Norinčius ateiti, prašome pranešti apie savo dalyvavimą el. paštu: emilis.d@gmail.com. Norėdami gauti daugiau informacijos galite skambinti: 8-686-07732 (Emilis).

Plačiau:

mySociety.org yra visuomeninė organizacija D. Britanijoje, kuri kuria atviro kodo internetinius įrankius pilietinei visuomenei ir vietinėms bendruomenėms. Manome, kad tai rimčiausia šioje srityje dirbanti organizacija Europoje.

Šiuo metu mySociety kartu su Atviros visuomenės institutu siūlo technologinę ir finansinę paramą startuoti panašius į jų projektus Centrinėje ir Rytų Europoje.

Susitikimą-pasitarimą organizuoja Žygimantas Medelis ir Emilis Dambauskas: pasitarėme ir manome, kad turime idėjų, galimybių ir noro sudalyvauti tame projekte bei ką nors suprogramuoti, bet nesame pilnai įsitikinę, kas Lietuvoje būtų aktualiausia šiuo metu. Todėl norėtume platesnės viešos diskusijos ir tuo pačiu įtraukti daugiau visuomeniškai aktyvių programuotojų į šį projektą.

Kai kurie iš mySociety projektų:

TheyWorkForYou :leidžia sekti parlamento narių veiklą: balsavimus, pasisakymus, išlaidas ir pan.

WhatDoTheyKnow :padeda siųsti užklausimus valdžios įstaigoms suteikti daugiau informacijos ir viešinti šią informaciją (Freedom of Information requests)

WriteToThem :padeda siųsti laiškus politikams ir stebėti kaip jie į juos atsakinėja. Nuo 2005 m. šia paslauga buvo pasinaudota ~400000 kartų.

Nuorodos:

Komentarai

care

tavo rss'e spamas :(

Emilis

Niekaip nepavyksta pagauti to spam'o – aš jo nematau ir nerandu nieko įtartino nei HTML, nei RSS kode – perkraukit puslapį iš naujo ir spamas pradings ir pas jus.

Greitu metu ruošiuosi migruoti savo svetain nuo WordPress ant kitos platformos, tai todėl kolkas ir nerandu laiko atnaujinti WP.

Atrodo aišku labai negražiai.

Darius Damalakas

Aš negaunu spamo, man viskas ok.

Komentuoti šio įrašo nebegalima. Komentarų sistema išjungta.