HTML pradžiamokslis

2007-10-31 00:41

Netyčia namie radau knygą tokią:

Balčytienė A., Leonavičius G., Stankevičius J., Valavičius E., Žilinskas A. Informatika. I dalis. Vilnius: “Baltic ECO” leidybos centras, 1997.

“Paprasčiausio puslapio pavyzdys” iš knygos programuotojų džiaugsmui:

Paprasčiausio puslapio pavyzdys

:-)

Komentarai

Armandas

Nu jo.. Čia net negalima pasiteisinti, kad knyga 10 metų senumo :D

Sergej 'ZaZa' Kurakin

Unfuckingbelievable

Bet, aš niekada nepamiršiu klausimo: "O kur paveiksliukai?" kai jie žiūrėjo į validų DIV+CSS kodą, kuriame paveiksliukai buvo tyčia pajungiami per CSS vietoj Heading tekstų.

Aidas Kasparas

Na, kad kabutės išmėtytos belekaip, tai matau. Kad nėra DOCTYPE'o, taip pat matau. Tačiau daugiau trūkumų būtų gerai, kad kas nors išmanantis parodytų. Tik nepamirškite įvertinti, kad knyga išleista 1997, tuo tarpu HTML 3.2 buvo patvirtintas tik 1997-01-14, o iki tol patvirtintu buvo tik HTML 2.0

Emilis

Kabučių aš net nepastebėjau kol jūs neparašėt :-). Tai ką pastebėjau iš pradžių:

- dvi <body> žymės
- <h3> žymėje prikišta belenkokių žymių, tame tarpe <p>, kuri niekur neuždaryta.

Dabar dar pastebiu: linkai, kuriuose nėra jokio teksto, mailto: linkas irgi be teksto ir neuždarytas.

Emilis

Atsiprašau, turėjo būti ne "žymės", o "žymos" arba "gairės". Žr.: VLKK Konsultacijų bankas: tag, gairė, žyma

+ simonas

:-) krūtai :-)
_off topic_ – žodis _krūtai_ , matyt, reiškia _papai_ . :-)

Aidas Kasparas

Na, šiek tiek aklas esu. Dėkui už bakstelėjimą pirštu.

Dėl neuždarytos , tai anais laikais šitas daiktas buvo naudojamas _atskirti_ pastraipas, o ne kartu su uždarančia žyma apgaubti pastraipą.

Beje, jei pasižiūrėsi http://www.w3.org/TR/html401/struct/text.html#h-9.3.1 rasi:
Start tag: required, End tag: optional
Taigi, net HTML 4.01 gali nebūti! Kaip tai praktiškai atsiliepia pačiose įvairiausiose naršyklėse, neturiu žalio supratimo. :-)

Emilis

Aidai, validumas neesmė :-). Kabutes pataisius turbūt puikiai validuotųsi. Esmė, kad žmogui rašančiam tokį HTML galima leisti kurti nebent puslapius apie savo katę (atsiprašau Rimanto), ir tai tik jei ji bjauri.

Šiaip tai man visa ta knygelė patiko – toks istorijos, teorijos ir konkrečių programų interfeisų aprašymų kratinys, pagardintas nemaža naivumo doze. Priminė man tuos senus gerus laikus, kai buvau pirmame kurse ;-).

greenday

Tai čia tai 10 metų senumo, bet prieš kelis metus išleistoje knygoje KTU docentų (atrodo) tai ne ką geresnis kodas. http://www.patogupirkti.lt/book/book.asp?isbn=9955-551-72-0

Emilis

greenday> Barzdaitis man Pascalį dėstė, Vidžiūnas C/C++ (VDU, o ne KTU). Abu dėstytojai, kiek pamenu mokslus spausdavo. Matyt HTML tikrai ne jų daržas... Arba galima išplėtoti temą apie apverktiną aukštojo mokslo būklę Lietuvoje ir apie tai kaip dėstytojai dirba per kelis darbus ir dėsto belenką.

Beje, tą "Informatiką" irgi atsiverčiau, nes pastebėjau A. Balčytienės pavardę. Balčytienė buvo VDU PMDI Žurnalistikos katedros vedėja, kai nesėkmingai ten studijavau magistrantūroje. Tuomet irgi pasirodė viena geresnių dėstytojų.

Zilvinas

Sis kodas yra validus HTML 3.2 ir nereikia tiek daug kabinetis ;)

Emilis

Zilvinai> nu tu čia maždaug kaip kai Paksius aiškino, kad nepadarė jokio nusikaltimo pagal Baudžiamąjį kodeksą :-).

Reikia kabinėtis. Visų pirma tokiam kodui vadovėliuose ne vieta (nors įvertinus, kad knygai 10 m. tai jau nebeaktualu). Antra – sveika programuotojams pasižiūrėti ir padiskutuoti, kas su juo ne taip. Tą mes ir padarėme.

Komentuoti šio įrašo nebegalima. Komentarų sistema išjungta.