Paveikslas vertas milijono žodžių

2007-02-08 23:31

Ir dar šiandien parašysiu :-).

Žvilgtelkit į: Why Windows is less secure than Linux.

Ne tam, kad įsitikintumėte, kuri operacinė sistema saugesnė. Žvilgtelkit į paveiksliukus, ypač jei nesat programuotoja(s). Čia dviejų matavimų projekcija tos n-matės košės, kuri pas programuotojus paprastai galvose.

Pirmas paveiksliukas tvarkingesnis, vadinasi sistema paprastesnė, veikia patikimiau ir reikalauja mažiau programuotojų priežiūros. Tai vienas pagrindinių kriterijų, pagal kuriuos mes, programuotojai atskiriame gerą kūrinį nuo prasto. Visos kainos, atvirumai, saugumai, populiarumai ir visa kita eina po to.

Dažniausiai būna problema kokiam užsakovui paaiškinti kodėl viena košė geresnė už kitą. Nemanau, kad ir tokie paveiksliukai padėtų, bet idėja tikrai nebloga.

Komentarai

Karolis

Tai kad čia Apache vs ISS, o ne apie pačias OS kalba eina. Neapgaudinėk žmonių ;)

jurkis

Vakar kaip tik skaičiau straipsnį apie tai. Pasirodo, kad ta Apache košė tokia paprasta todėl, kad paimtas grynas, plikas Apache. O ISS turi daugiau integruotų pribumbasų. Jei į Apache sudėti tą patį (kaip trečios šalies programas), ką turi ISS - būtų ta patį košė-makalošė.
Bet šiaip idėja gera. Kaip tik dabar testuojame sistemą, kuri betestuojant taaaaaip apaugs įvairiais pasiųlymais... :)

lfx

klausimas: o kas geriau turėti švaru gryna apache (na tarkim branduolį) ir po to pridėti visus pribumbasus, ar iškarto viskas kartu?

Emilis

Apache vs IIS ir Linux vs Windows neesmė. Esmė, kad gali nenusimanančiam žmogui bakstelt į tokius paveiksliukus pirštu ir gal bus suprantamiau, kodėl rekomenduoji vieną, o ne kitą daiktą.

Komentuoti šio įrašo nebegalima. Komentarų sistema išjungta.