Dar apie kaimynų triukšmavimą daugiabučiuose

2008-01-13 18:40

Po mano jau aprašytų naujųjų metų triukšmų galų gale viskas baigėsi gerai.

Dieną po tos nakties bandžiau surinkti kaimynų parašus po pareiškimu policijai. Vieni kaimynai atsisakė, kiti nakties metu nebuvo namie, dar kiti garsios muzikos labai nepajuto, nes neturi sienų, per kurias būtų atėjęs triukšmas iš to buto. Tai nusprendžiau, kad nėr teisybės :-).

Buvau nusprendęs, nešti ir tik mūsų surašytą ir pasirašytą pareiškimą, bet kitą dieną pasišnekėję su žmona, nusprendėm, kad ne tiek norim, kad tuos kaimynus apibauduotų, kiek kad su jais pasišnekėtų policija ir gal atvestų į protą. Tai pareiškimo į policiją ir nenunešiau.

Prieš keletą dienų sulaukiau skambučio į savo mobilų iš vietinės policijos nuovados. Manęs prašė ateiti duoti parodymus dėl to triukšmo ir iškvietimų. Kitą dieną, sutartu laiku ir nuėjau.

Su pareigūne, kuri mane apklausė kalbėjomės mandagiai. Man panašu, kad iš pradžių jai atrodė, jog mūsų skundimasis yra perdėtas, bet vėliau, man atsakius į kelis klausimus, manau suprato, kad čia ne tas atvejis. Taigi surašė mano parodymus, pasirašiau ir maloniai atsisveikinom.

Sakė, kad baudos jiems greičiausiai neskirs, o išsikvies ir informuos apie gresiančią atsakomybę tokiais atvejais. Į tai jai atsakiau, kad mes to ir norime. Taip ir buvo įrašyta mano parodymuose.

Dar keletas faktų ir pastebėjimų:

  • Iš pareigūnės žodžių supratau, kad patruliai naujųjų naktį taip ir nebuvo atvažiavę.

  • Mūsų triukšmingieji kaimynai policiją bandė tikinti, kad jų nebuvo namie… na gal tėvų ir nebuvo, bet vaikučiai tai linksminosi kaip reikiant :-) . Buto numerio tikrai nesumaišėm, dar grįžęs pasitikrinau.

  • Ne pirmą kartą duodu parodymus policijai ir rašausi po jais, bet vis negaliu priprasti prie to stiliaus, kad policininkai viską surašo mano vardu (t.y. Aš, Emilis Dambauskas…) ir tada duoda pasirašyti. Suprantu, kad susiduriant su mažai raštingais žmonėmis tikriausiai taip yra žymiai geriau, nei duoti patiems rašytis, bet toks būdas man vistiek atrodo kažkiek iškrypęs… Ypač kai pasireiškia policininkų kūrybiškumas formuluojant teiginius :-D .

Finale viskas susitvarkė ir kaimynai įtartinai ramūs… Tikimės, kad ilgam ;-)

Dabar keletas nuorodų, kurias naudojau rašydamas savo pareiškimą policijai:

Komentarai

tomas

Jau po pirmo pasiskundimo apie kaimynus padariau išvadą:

a) gyvename atomizuotoje visuomenėje – nei matome vieni kitų, nei norime matyti (paaugliai išvis nežino, kad yra aplinkiniai, o buto savininkas neketina su jais net susikti)
b) elementarus kalbėjimasis tarp kaimynų padėtų suprasti, kad egzistuoja veni ir kiti.

Gal eikit kokių dešrelių kartu kepti kieme, ar kokį galą? Aišku dabar ne sezonas...

Beata

"Velnias" neatrodė toks juodas, kol pati su juo nesusidūriau. Baisiausiai yra kaimynai iš viršaus, nes tada esi pats "pažeidžiamiausias" - kitiems gali atrodyti kaip ir , pakenčiama, o tau - naktis bemiegė. Blogiausia, kad vaikus pažadina, o šiems kitą dieną pamokos, kontroliniai ir t.t.
Pasikvietėm policiją, šie kartą paskambino į duris ir sako - neatidaro, nieko negalim padaryt, patys kalbėkitės, tarkitės. Pabeldžiau į lubas (durų tai neatidaro, taigi, reikia kažkaip kaldėtis ir tartis), o jie kad pradėjo rėkti ir belsti į radiatorių. Mol, jūs taikysitės prie mūsų tvarkos.
Beje, tai naujai atsikraustę kaimynai. Svarstau, kaip pradėti "kaimyniškus santykius" - rašyti skundą policijai ir prašyt nubaust ( o toliau?) ar "nuryti" kaimynų pasisveikinimą ir laukti, kas toliau bus.?

Emilis

Beata> Bandyk šnekėtis, bet jei nepavyks, yra teisės aktai pagal kuriuos turi elgtis policija. "Skambinome į duris, bet neatidarė" – prastokas pasiteisinimas, jei tuo metu tikrai buvo garsiai triukšmaujama ir policininkai tą girdėjo.

Jei tikrai nepavyks susišnekėti, siūlau pabandyti surašyti skundą ir nunešti į vietinę nuovadą. Arba kiekvieną kartą iškvietinėti policiją per telefoną 112. Kai bus popieriuose įregistruota, kad buvo skundas / įvykis – jie bus priversti kažką daryti.

Mūsų atveju kaimynas buvo iškviestas į nuovadą ir informuotas apie tokiu atveju gresiančią atsakomybę. Mums to ir pakako. Dabar ramu :-).

Simas

Triuksmauja ne tik kaimynai. Pastaruoju metu beveik visuose automobiliuose irengta galinga garso aparatura.Ir visai nesvarbu, ar tai yra diena, ar naktis - visi privalo klaysytis tikrojo griaustinio.

edita

siaubas ir as nebegaliu kenteti nuo apacioje gyvenanciu girtaujanciu kaimynu,patarkit ka daryti,gyvenu viena su 3 m.mergyte kartais baisu net i laiptine iseiti kad negautum per kokia galva o apie ramybe namie mum tik pasvajot

Ona

Daugiabutis yra kosmaras, niekas tuo neabejoja. Visomis prasmemis. Bet kovoti su triuksmadariais galima - paslaptis paprasta: SOLIDARUMAS, VIENYBE (Kaip kam graziau). Jei visi, kas negali ramiai gyventi del triuksmadariu, susivienys ir kartu ims kovoti, rasyti skundus, vienu metu kviesti policija (ne laukti sukandus dantis, kol iskvies kas nors kitas, juk ir kiti nemiega:)), bet patiems kviesti. Dar geriau - susitarti, kad kviecia vienu metu keli butai. Policija tuomet tikrai atvaziuoja - neturi kur detis. Jei policijai isvykus triuksmas pasikartoja , kviesti dar karta, tuomet bauda tokiems - garantuota. Atsakomybę už LR triukšmo valdymo įstatymo ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių triukšmo valdymą, nevykdymą ar pažeidimą numato LR ATPK 42(4) straipsnis. Už šiuos pažeidimus gali būti skiriamos administracinės nuobaudos: įspėjimas arba bauda nuo 200 iki 2000 lt. Jei alkoholikai ir nemoka baudu, pati policija ant ju uzsiundo anstolius. Taip kad netrukus mylimu kaimynu tiesiog nebus - butas bus parduotas is varzytiniu. Stiprybes ir kantrybes kovoje.

Nieksas

Pas mane irgi kaimynas viršuje tablečių apsirijęs kas antrą dieną leidžia "technuškės" paklausyti visam namui. Bandžiau, ėjau, kalbėjau, tariausi žmoniškai, prašiau, kad pritildytų, bet ką jūs manot, kas iš to išeidavo? Pritildydavo porai minučių ir vėl visu garsu i priekį :) Žodžiu žiauriai žiauru :) O dar toks išvis kažkoks neadekvatus, šneki, atrodo, kad nieko nesupranta, kaip iš kitos planetos :) Na, greičiausiai tablečių poveikis :) Žodžiu, praradę viltį susitarti žmoniškai, pradėjom kviesti polociją. Atvažiavo vieną kartą, sudrausmino, antrą - sudrausmino, trečią - tas "kosmonautas" durų nebedarė ir nebedaro iki šiol :) Taip ir gyvenam toliau techno pasiklausydami ir i policiją skambinėdami :)

Jurate

Ir lengviau ir graudu, kad ne viena tokiam kosmare gyvenu... Is irasu datu itariu, kad daugelis i si puslapi uzklydo tos pacios bedos sprendimo ieskodami. Drasos, kantrybes ir ramybes jums.

Eimantas

Na jei tik nauju metu nakti taip padare , tai nematau reikalo pykti :)

no-name

emili tu truputi isterikas jei rasai pareiskimus uz tai kad zmones naujus svencia..... ka as tau galiu pasakyt.. pasigydyk truputi i sanatorija isvaziuok aprimsi gal... arba persikelk gyvent i kaima ten galesi per naujus metus miegot. :)

Neringa

Manau, kad suprasti kaip veikia nuolatinis nesveikas triukšmas, gali tik tie, kas patys tai patiria. Ir tie „normaliųjų“ kaimynų skundai tikrai nėra iš piršto laužti. baisu, kai atrodo, jog pas mus teisėsauga bejėgė apgint normalius žmones ir bent jau užtikrinti jų ramybę namuose. Atrodo kaip kova su vėjo malūnais. Bet jei nieko niekas nedarys, niekam neskambins, pareiškimų nedarys - psichiniai melomanai visokio plauko, galvos kad visiems priimtinas tas nuolatinis triukšmas. Visiems kovotojams kantrybės linkiu, rašant pareiškimus, kviečiant policiją ir bandant civilizuotai išsikariauti ramybę namuose.

Komentuoti šio įrašo nebegalima. Komentarų sistema išjungta.