Prekybos tinklų akcijų leidiniai 2012/2013 m.

2016-05-03 23:50

Maxima akcijos 2013 m. gegužės mėn.

Šiandien netyčia prisiminiau, kad turiu informacijos, kuri gali padėti atsakyti į visą Lietuvą šiomis dienomis neraminantį esminį klausimą: kiek turėtų kainuoti kilogramas pomidorų?

Nuorodoje rasite 2012 m. lapkričio – 2013 m. rugsėjo prekybos tinklų akcijų leidinių nuotraukas. Daugiausia Maxima, šiek tiek IKI, gali būti ir Rimi ar Norfos.

Iš anksto atsiprašau dėl nuotraukų dydžio. Viso yra ~900 nuotraukų po 3.9 MB, o iš viso tai užima ~3.8 GB. Nerekomenduoju atsidarinėti per mobilų.

Juokai juokais, o kai kurios po Euro įvedimo po akim pakliuvusios “sąžiningai perskaičiuotos” kainos privertė mane suabejoti tiek prekybos tinklų sąžiningumu, tiek valstybės institucijų sugebėjimais patikimai sekti kainų statistiką.

Mano profesija ir pajamos leidžia per daug neskaičiuoti prekių kainų, bet tai, kad pirkdamas šeimai maisto sumoku vis daugiau irgi pastebiu. Gal tai mano netaupumas, o gal ir smarkiau pabrango kažkurios prekių grupės.

Manau, kad gan tikslų atsakymą gali duoti duomenys, todėl ir dalinuosi šiuo archyvu su jumis visais.

Pats tikriausiai nerasiu laiko atlikti nuoseklios analizės, tai jei kas tokią padarysite ar pastebėsite – prašau, pasidalinkite nuoroda su manimi ir kitais.