Vieta X

2006-12-18 21:04

Tam, kad pats atsigaučiau ir jūs, mano skaitytojai, atsigautumėt nuo tos politikos, noriu aprašyti tai ką patyriau vakar.

Iki vietos X važiavau automobiliu.

Nuo gatvės pusės net nepasakytum, kad ten kažkas yra. Tiesiog įvažiavimas į kiemus. Šalia jo lentomis užkalta nebenaudojama parduotuvės vitrina, apšiurę garažai. Atsimenu, kad pirmus du kartus, kai lankiausi vietoje X buvau pasiklydęs ir pravažiavęs tą akligatvį.

Įeinu pro dureles į sodą, kurio grožio dėl tamsos ir metų laiko dabar neįmanoma deramai įvertinti. Prieinu dideles duris su kodine spyna. Jau tamsu, bet jos dar atrakintos. Įėjus viduje švarus prieškambaris su skelbimų lenta ir staliuku lankstinukams, aukoms ir t.t.. Droviai skaitau “prieš įeinant prašome gerai nusivalyti batus” ir bandau negirdimai tai atlikti. Nelabai sekasi, bet ką gi…

Pirmas netikėtumas – kambarėlio durys užrakintos. Iš pradžių kyla menkutė abejonė: o gal viskas baigėsi ir nebėra kur ateiti, gal žmonės nustojo rinktis ir išsiskirstė… bet paskiau pastebiu kitas, dideles duris. Tokias pat dideles kaip tos pro kurias prieš minutėlę įėjau. Labai tyliai einu prie jų ir bandau atsargiai jas praverti.

Pasirodo, kad mano atsargumui nėra jokio pagrindo – didelės durys veriasi taip tyliai, kad galėčiau jas atlapoti iš peties – ir vis tiek vargu ar kas girdėtųsi. Nežiūrint to atsargiai jas uždarau ir einu pirmyn… tol kol sulinksta keliai.

Aplink didelė ir tamsi patalpa. Visoje patalpoje šviečia tik keturios žvakės: dvi ant altoriaus, viena (raudona) už jo, viena šone (prakartėlėje). Pro langus palubėje, bokšte matosi nakties dangus ir žvaigždės jame. Iš už storų mūro sienų vos vos girdisi kaip kažkur netoliese esančioje patalpoje pakaitomis gieda vyrų ir moterų balsai. Be manęs patalpoje dar penki žmonės. Vienas sėdi, kiti keturi klūpo įvairiomis pozomis – kas tiesiai, kas liesdamas galva žemę.

Klūpau ir aš… pasitraukiu į kamputį, kad kitiems netrukdyčiau ir klūpau toliau. Žiūriu į altorių ir į tai kas ant jo… kuo labiau stebeilijuosi, tuo labiau man atrodo, kad šviečia visai ne žvakės…

Komentarai

Andrius

Is pasakojimo skamba kaip arba kazkokia sekta, arba kazkokia jauki koplytele. But smagu jei daugiau papasakotum, gal su nutoraukom?

Žilvinas

brrr...jaučiausi lyg skaitydamas siaubo apsakymą :-). Bet buvo įdomu. Galėtum knygas rašyt :-)

Xawiers

Labas,
Kodel man toro tavo uzrasa: Dėmesio! Jei jūs matote šią žinutę, tai tikriausiai naudojate pasenusią ir nesaugią naršyklę - Microsoft Internet Explorer. Ar IE 7 pasenes ir nesaugus ? :) Kiek pamenu - SecurityFocus'e Firefox pirmauja su bugais paskutineje kovoje.

Emilis

1. Ne sekta

2. Gaila, kad mano rašliava sukėlė šiurpą... iš tikro Vieta X yra labai didelės ramybės vieta... tokios kokios šitam mieste (Vilniuje) daugiau kur vargiai rasi.

Xawiers> Get FireFox Now! ;-P Kažkur skaičiau, kad tyrimų duomenimis pas opensource produktus visada randa kelis kartus daugiau bugų nei pas proprietary. Tik pas opensource tų bugų mažiau lieka kode po jų suradimo... Mažiau klaidų 1000 eilučių kodo ar panašūs rodikliai.

O, kad IE7 pasenęs, tai užtenka paminėti frazę "CSS support" ir daugumai web developerių viskas aišku kaip ant delno.

Komentuoti šio įrašo nebegalima. Komentarų sistema išjungta.