Darbo paieška Lietuvoje

2007-08-17 17:01

Trumpa atmintinė vidiniam1 naudojimui.

CV pildyti portale cv.lt (patogiausia). Blogai, kad nėra aiškaus būdo kaip tą CV paskiau darbdaviams nurodyti per URL, pavyzdžiui pildant formas kituose portaluose.

Toks įspūdis, kad LinkedIn sistema darbdaviai / paieškos agentūros dar neišmoko naudotis.

Svetainė Naujienų užsisakymas Kontaktai skelbimuose Pastabos
cv.lt el. paštu neslepiami Galimybė išsiųsti savo CV nurodytu el. paštu – naudinga.
cvbankas.lt el. paštu slepiami, būtina kreiptis per formą
cvonline.lt nepavyko užsisakyti neslepiami Buvau registravęsis pas juos dar 2001 metais, tai po tokio laiko buvo sunku tiek atgauti savo vartotoją, tiek susikurti naują. Kiek pamenu rašiau el. laišką dėl savo seno vartotojo, bet negavau jokio atsakymo.
darbo.lt nėra neslepia Individualios įmonės projektas – mažai nušlifuotas, bet neperkrautas detalėmis. Nurodo siūlomas algas, bei leidžia filtruoti skelbimus įvairiais įdomiais pjūviais. Tikrai neblogas žvilgsnis į darbo rinką. Jei dar naujienas būtų galima užsisakyti...
naujasDarbas.lt ?? slepia, būtina kreiptis per formą Kogero pats nedraugiškiausias portalas. Vartotojo sąsajos klaidų ir nedraugiškų sąvybių kiekis vertas atskiro straipsnio – privargau porą dienų kol užsiregistravau. Gavau porą el. laiškų iš jų. Vienas be jokio (įdomaus/svarbaus) turinio – tiesiog spamas. Antras lyg ir su darbo skelbimu, bet taip ir nesupratau ar aš jį buvau užsisakęs, ar portalui kas sumokėjo, kad užspamintų.
visidarbai.lt el. paštu (?), RSS neslepiami Lyg ir užsisakiau naujienas el. paštu, bet dar negavau – manrods neveikia jų el. pašto sistema.

Mano išvados: laimėtojas – cv.lt. Pliusai darbo.lt už filtravimą per algų dydžius, didelis minusas ir bauda naujasdarbas.lt už nesamones ir š(l)ykštų požiūrį į vartotoją, visi kiti – su “kliurkom”.

Išvados patikslinimas: aktyviai ieškant tenka naudotis visomis svetainėmis, gaila, kad dažniausiai ne kiekvienai lieka laiko.

  1. t.y. atmintinė man pačiam, artimiesiems ir draugams :-)

Komentarai

Žilvinas

keiti darba? kodel?

Emilis

Tiesiog ieškau geresnio, nes manau, kad toks turi būti :-).

Darius Damalakas

Google?

galiu duot porą kontaktų iš google, papasakos, padarys pirminę atranką.

drakoniuke

kaaaaaa...??? :O

Dizis

Dėl naujasdarbas.lt tai labai teisingai pastebėta. Aš nebuvau net užėjęs į tą puslapį, tačiau žinau kam jis priklauso ir tos kompanijos pažiūrį į žmones.

Vaida Kazabuckaitė

Jetau, galvojau, aij, viena akim permesiu, kuo čia įdomi ta darbo paieška Lietuvoje. Eilinį kartą suprantu, kad niekuo čia pasitikėti negali. Ką aš žinau, ar iš tikro renkama info yra renkama būtent darbdaviui, puse funkcijų puslapiuose neveikia, maža to užspamina. :)

pkmk

tai atsibodo hansoje?
kokio tipo darbo ieškai?

Komentuoti šio įrašo nebegalima. Komentarų sistema išjungta.