Protiniai dantys

2004-10-30 19:25

Kreivai augantys protiniai dantys (ne mano)

Užvakar apturėjau operaciją – traukė lauk kreivai augantį protinį dantį. Šiandien pradeda praeiti patinimai ir nebeskauda ryti. Vis dėl to nejaučiu pusės liežuvio… Pagooglinus perspektyvos dėl liežuvio atrodo nekokios:

Lingual nerve injury or damage can result in anesthesia (numb tongue), paresthesia (tingling), or dysesthesia (pain and burning) in the tongue and inner mucosa of the mouth. This can be due to complication of tooth extraction of the wisdom teeth (third molar) or dental anesthetic injection (nerve block) for fillings, crowns.

Malpractice Survey Article – A Survey of 242 Dental Negligence cases with a Breakdown as to the Sex of the Defendent Dentist, by Crystal Baxter DMD,MDS


Papildyta 18:29:

Pasiskaitinėjus rekomendacijas tuose saituose - būtinai prieš darydamas operaciją chirurgas turi turėti pilnas danties ir šaknų rentgeno nuotraukas. Turėdamas tas nuotraukas jis turi rimtai įvertinti situaciją, kaip kur ir ką darys.

Pagal tą antrą linką tai daugiausiai nelaimių būna, jei atsitinka užkrėtimas. Nuo to, kiek supratau turi antibiotikų suleist.

O pati operacija (jei daroma kaip operacija) tai nėra labai skausminga, baisi ar ilgai trunkanti. Praeitą dantį raunant rovė tiesiog ant dantisto kėdės su užmarinimu, tai kankinausi valandą ir vos viso žandikaulio neišrovė :].

Papildyta 19:48:

Dar informacijos apie protinius dantis ir pirmas mano liežuviui vilties suteikiantis puslapis: http://www.wisdomtooth.co.uk/

Particularly with the lower wisdom teeth there is the risk of nerve damage and it is generally accepted that in 10-12% of people there will be altered sensation or numbness for a number of days. In approximately 1% of people there may be numbness for some weeks or, very rarely, this is permanent.

Dar viena ilgesnė diskusija kažkieno svetainėje: I pulled my wisdom teeth out today.

Komentarai

spt

ojoj.. manes tokia operacija ateityje laukia.. brrr..

Emilis

Pasiskaitinėjus rekomendacijas tuose saituose - būtinai prieš darydamas operaciją chirurgas turi turėti pilnas danties ir šaknų rentgeno nuotraukas. Turėdamas tas nuotraukas jis turi rimtai įvertinti situaciją, kaip kur ir ką darys.

Pagal tą antrą linką tai daugiausiai nelaimių būna, jei atsitinka užkrėtimas. Nuo to, kiek supratau turi antibiotikų suleist.

O pati operacija (jei daroma kaip operacija) tai nėra labai skausminga, baisi ar ilgai trunkanti. Praeitą dantį raunant rovė tiesiog ant dantisto kėdės su užmarinimu, tai kankinausi valandą ir vos viso žandikaulio neišrovė :].

Merė Raili

uj, o maniškiai viršutiniai prasikalė jau prieš kokį pusmetį. prieš pora savaičių viršutinis dešinysis sumastė dar paaugt. susiformavo ten kažkok darinys, kogero dantena naujam dantukui. skaudėjo tai ojojoj kaip.

o vidutiniškai kiek galima pasidžiaugt protiniais? kiek tu pasidžiaugiai?

Emilis

Kadangi mano protiniai augo taip kaip parodyta toje nuotraukoje, tai vieno pasidžiaugiau krašteliu ir didele skyle šalia esančiame dantuke. Kito pasidžiaugiau didele skyle šalia esančiame dantyje ir didele skyle protiniame dantyje. :) Nežinau ar tai džiaugsmas.. ir kainuoja jis nepigiai.

Šiaip dabar intensyviai internete skaitinėju kaip ten kam atsitinka, tai jei protinio danties šaknys giliai eina, tai didėja rizika pažeisti liežuvio nervą. Šitą gydytojas turi įvertinti prieš darydamas operaciją ir įspėti pacientą.

Emilis

Dar informacijos apie protinius dantis ir pirmas mano liežuviui vilties suteikiantis puslapis: www.wisdomtooth.co.uk:
_Particularly with the lower wisdom teeth there is the risk of nerve damage and it is generally accepted that in 10-12% of people there will be altered sensation or numbness for a number of days. In approximately 1% of people there may be numbness for some weeks or, very rarely, this is permanent._

Dar viena ilgesnė diskusija kažkieno svetainėje: I pulled my wisdom teeth out today.

Ernesta

oi kaip baisu pasidare kaip paskaiciau cia situs pasakojimus.man jau natra diena nesveikas skausmas.negaliu ryti normaliai seiliu ar maisto.taip ziauriai skauda..bijau kadir man nebutu kad operacija reiks daryti...:(tai kiek suprantuu nieko man nelaukt ir eit pas dantiste?nes man jis isauges beveik bet vienas krastas niekaip neprasikala...patarkit ka daryti?

Giedre

Man irgi trauke viena protini ir nepatyriau jokiu baisybiu, gal todel, kad trauke privaciame kabinete.

gytis

sveiki visi

Giedrius

kenciu ir as sita pragara, aciu dievuliui kad dygimas prasidejo iskart po egzu o ne pries. Skausmas tikrai nenormalus, bet tai ka, kiek gali pakenti, tada isgeri tablete ir sedi laimingas... Dabar meldziuosi kad gerai viskas isdygtu be komplikaciju..

Gitana

Sveiki, pasidalinsiu ir as ispudziais apie tuos nelemtus "protinius". Va siandiena kaip tik savaite suejo kaip jau galiu valgyti ir nebeskauda, bet dar issizioti iki galo zandikaulis neleidzia.. Tai va dare man operacija su narkoze, salino du apatinius, vienas buvo visai ant sono, o kitas l giliai, nes neislindes ir dar pasvires. Operacija truko apie 2 val, gydytojas sake, kad nedaug truko, kad butu pazeistas nervas, o tada buciau nebejudinusi nei lupu, nei liezuvio, bet visa laime man pasiseke, nors strioko buvo, o skausmas zveriskas, bet visa savaite ant nuskausminamuju ir antibiotiku prasedejau ir dziaugiuosi, kad nebereiks to patirti! Taigi linkiu sekmes visiems tiems, kuriu laukia tokia pati nemaloni procedura. Taciau gydytojai pataria siuos dantis vistiek salinti, nes ateityje jie gali sukelti ivairiu problemu, priaugti cistu ar pan. Tai sekmes!!!!

Ineta

baisu darosi paskaicius jusu atsiliepimus...ziauriai bijau dantistu,o tuo labiau danties salinimo...jau ketvirta diena siaubingai skauda-nezinau kur detis.jau vos ne sienomis lipu.antibiotikai veikia tik 1 valanda, o po to ir vel zveriskas skausmas...negaliu net kalbeti.visa burnos gleivine istinusi.kiek maciau dantukas jau isdyges bet pasvires i viena puse...uch kaip bijau,kad nekiltu komplikaciju.ketvirta nakti sugebu nusnausti tik pora valandu-zodziu skausmas zveriskas...gal patartumete ka daryti?..ar operacija vienintele iseitis?

Aukse

labas, protiniai dantys man yra didele problema, nezmoniskas skausmas ir zandikaulio surakinimas. esu jau issirovusi du protinius dantis virsuje, nes buvo su jais problemu, bet dabar isvis kazkokia nesamone. dantis isdyges jau normaliai, matosi kuo puikiausiai, bet skausmas labai didelis, visas veidas istines, tiksliau viena jo puse, negaliu miegot nei diena nei nakti, tai ne pirmas man kartas, bet sis baisiausias is visu, rudeni buvau pas stomatologe, pasidariau nuotrauka, sake viskas tvarkoje, turi praeiti, bet, deja, man kuo tolyn tuo baisyn. stipriausi vaistai nuo skausmo nebepadeda.:(

martin

sveiki visi... papasakosiu visiems bet nesijuokit !!!! TUREJAU IR TEBETURIU dantistam paniska baime. taiva tai truko berots tris metus skausmas, negalejimas atsipalaiduot, pastovi itampa, ir viskas vien del dvieju protiniu apatinio zandikaulio dantu. pradzioj padedavo stiprus antibijotikai veliau nei jie nei bonkute valerijono nei litras degtines: niekas nesugebejo nei nuramint nei uzmigdyt,. Bijojau ir kam nors pasakyti jog taip ira :) nes vostik pasakydavau jok skauda dantis visi siusdavo pas stomotologa, o as ju kaip velniais kryziaus bijojau ir tebebijau...:) visa tai privede prie ju duru visvien ir tai truko vos 10min . :):):) TAI VA NEBIJOKIT :)

Agne

Vakar man taip pat istrauke vienu kartu du apatinius protinius dantis. Pati bjauriausia dalis buvo kai susvirkste ta skysti kuris nujautrina zandikauli,o siaip visa kita tai nieko nejauciau ir tai abieju dantu istraukimas uztruko gal 10min,plius dar vieno danties vietoje zaizda buvo,tai dar jos susiuvimas ieina i ta laika:) Taip kad tikrai nebijokit,neskaudi pati procedura,labai greita,tik po to zandas didelis ;))ir skauda kelias dienas,bet ta zaizda kur siuvo labiau skauda,o kita puse ne taip.Tik reikia labai saldyti zandus!!! Tikrai nera ko bijoti :)

Vilma

Sveiki...kaip tik jau keturias dienas kankinuosi protnio danties skausme. Virsutiniai protiniai isdyge liux - sveiki, teisingi ir pan. O va apatinis jau lauzia zandikauly, niekai pilnai neisdyksta, tik krastelis matos...Bijau operacijos, o ji dar kiek ir kainuoja...siaubas, ka daryt...? Buvau siandien klinikoje Zalgirio, tai kai pasake kainas, apsisukau ir isejau, tex pakentet ir pataupyt...Be siuntimo kosmines kainos, o siuntimas gali padet ir nemokamai issioperuot...Tai va - gaudysiu siuntima, nes nukvaksiu:))

Giedre

Man pries kelias dienas istrauke protini danti ir itariu, kad pazeide liezuvio nerva. Net nezinau ka daryti ir ar ka nors is viso imanoma padaryti.

Emilis

Giedre,

visų pirma: nesu medikas.

Man liežuvio šonas nutirpęs buvo ne mažiau 3 savaičių. Po to po truputį "atitirpo". Tai kelios dienos gali nieko nereikšti. Nebent skauda liežuvį – tuomet tikrai kuo greičiau kreipkis į gydytoją. Jei nepraeis per savaitę irgi kreipkis.

Regimantas

Manes ir laukia nemaloni operacija del protinio danties. Antradieni vaziuosiu i klinikas. Pasiskaicius kokios gali buti pasekmes, tai nekas. Norejau paklausti ar guldysis i ligonine operacijai ar ne?

Emilis

Regimantai, nežinau. Klausk gydytojo. Mane pusiau guldė vieną kartą, bet tik tam, kad atsigaučiau nuo nuskausminimo ir paskiau pats namo važiuočiau. Tai nėra taip baisu :-)

Mantas

Nu va cia jau tokia situaciaja su tais "protiniais" siandien istrauke antra protini danti is apatinio zandikaulio buvo horizontaliai isdyges, pirma salino pries puse metu. siuo momentu skauda seiliu nuryti neina bet niekam nera lengva :*

sonata

man pries 3 dienas istrauke protini danti skausmas nezmoniskas gyvenunvaistuose.

jolanta

oi oi oi ir mane stomotologai siuncia i klinikas rauti (tiksliau operuoti) danties- NEREALIAI bijau...bet jau pavargau nuo kas 2 savaites sukylanciu skausmu- stomotologei pasakiau, kad si kart apgydytu-o jau kai suims skausmai kita karta- vaziuosiu (bailiu strategija ...:(((

Marius_S.

pries pora geru menesiu atgal pastebejau viena protini danti besikalant - taciau labai iratrinai, skersavo ir augo stumdamas kitus dantis lygtais y prieki taciau be skausmo(apatiniame zandikaulyje)...neesu specas bet mano nuomone gerokai pastume du dantis nuo galo i prieki to pasekoje sutrupindamas trecio danties bliomba, po danties 75procentu perbliombavimo pries 3 savaites pajutau skausma protiniame dantyje - taciau jis tarytum prslides eme augti i prieki - nebestumdamas pastaruju keliu y prieki...kas blogiausia esu uzsienyje - airijoj, ir daktarai cia labai brangus...bandau gert antibijotikus, vos tebepadeda...kaip pats matau didziausias skausmas yra rykles puses plesomoje dantenoje is virsaus...gal kas patarsit ka daryt...is visu protiniu tik sitas auga...viska paskaites ruosiuosi traukt visus protinius dantis...prasau parasykit man y maila - gal kasa koki patarima turesit...dekoju

Marius_S.

hacq@one.lt

ingridute

o man db dygsta is pradziu skaudejo visa liezuvi kokias 2-3 dienas db praejo skauda dantenos jis dar neislindes bet matosi kalasi ir ligtai jej neklystu truputi i sona... jus cia mane tiek prigazdinot kad db bijau :(((

jurgita

Man jau isdygo vienas protinis dantis o kitas dar kalsai, bet kas svarbiausia tas kur jau gerai matosi man ji pradejo paskaudeti, tiksliau dantenas aplink ji, tai nzn ka daryti?

diana

man dabar dygsta apacioj ir virsuj vienu metu.kaip skauda.nuskausminamieji padeda trumpai.bet lyg tiesiai auga.ar butina juos salint kai uzaugs? bet skausmas tai varginantis,is ryto labai gelia

vytas

Labas, uzjauciu visus, man kolkas nedygsta, bet ar gali pasakyti, sel kokiu priezasciu jie kreivai auga ir ar visada(nors ir tiesiai auga) buna skausmas?

Emilis

Vytai, nežinau, kreipkis į savo stomatologą. Aš ne gydytojas, aš programuotojas :-)

Paulius

Emili, as irgi ne gydytojas, o inzinierius, bet galiu ataskyt Vytui ;)

Protiniai dantys auga kreivai delto kad netelpa zmogaus zandikaulyje, tad bando ieskot sau patogesnes vietos... kartais isauga kreivai, kartais tiesiai. Jai kaip sakai tau neisauge jie, tai galimas daiktas kad klysti, jie paprasciausiai yra susiformave po dantenom (angliskai tokie dantys vadinami impacted wisdom teeth). Tokiu atveju reiktu konsultuotis su stomotologu, nes laikui begant tokie neisauge dantys gali pridaryt daug nemalonumu, tokiu kaip pazaist kitus dantis, gali pradet formuotis cistos, arba pazaist zandikauli. Man paciam isoperavo apatinius pries 4 dienas, tad sakyciau skausmas po visko yra pakeliamas (bent jau man) isgeri antibiotiku, arba nuskausminamuju, saldai, skalauji ir tikies kad nebus infekcijos. Uz keliu dienu vaziuosiu trauktis siulus, tai dar viena nemaloni procedura nusiamto :(

Paulius

Uzbegant ivykiams i prieki (daugeliui gali kilti klausimas kodel tada isvis isauga tie protiniai dantys, jai jie sukelia tiek skausmo ir yra praktiskai nereikalingi)... Realybe yra tokia, kad zmogaus kaulu struktura labai pasikeite nuo jos pradinio formavimosi (turiu omeny musu protevius). Daug metu atgal kai nebuvo nei peiliu nei sakuciu, zmones turejo daugiau kramtyti, arba atkasti, ju zandikauliai buvo prisitaike prie gamtiniu salygu - buvo daug platesni. Laikui begant kaip minejau taikantis prie naujoviu zmogaus zandikaulis "susitrauke" ir nepalieka vietos protiniams normaliai isdygti. Kaip bebutu apmaudu, belieka tik pasidziaugti kad zmogui tobulejnat, jis ir patobulino technika, kuri sia procedura kiek imanoma daro maziau skausmingesne... kai pagalvoji kaip visa tai buvo atliekama kad ir 50 metu atgal, ar karo laikais tai net siurpas nukrato...

Jonas

nu cia jus paarot... man cia pora dienu skauda jau... ibuprom pum[uoju su viltim kad praeis... bet nugasdinot ... ryt nuvarysiu pas dantistu su skausmu be eiles ant konsultacijos turetu priimt :) sodros knygutes tik reik nepamirst :)

Emilis

Valio! Nors vienam žmogui padėjau šituo įrašu :-)

arturas

galu gale radau sita foruma :) man pries kelias dienas staigiai uzejo apatines zandikaulio dalies protinio danties skausmas :( bet si kart stipresnis nei pries metus,buvau pas stomatologa apziurejo ,bet rengeno nedare ?tik israse antibijotiku turbut ,kad pats digstantis dantis nepazeistas ,man darosi geriau ,bet dar vis lengvai maudzia zandykauli ir skruosta tikuosi praeis :)uz gero menesio griztu i lt ir iskart begu i klinikas traukt dantukus !!!! nes dabar pats esu Dubline o cia kainos nesveikos ir nezynia pas ka pataikisi ? linkiu visiems greiciau pasveikt:)!!!!!!!!!!!!! ir nebijot stomatologu !

flicka från Småland :)

o as galvojau, kad man tie protiniai jau seniai isdyge,bet kad teko pastarosiom dienom isitikint kad ne. Tai kam po velniu Dievulis juos dave, jei daugelis rauna juos lauk?! As savaji pasiliksiu, ne toks nezmoniskas tas skausmas, galvojau kad vel limfmazgius persisaldziau....:O

Giedrė

man pora dienų skauda.. ar būtina eiti pas dantistę?
bet mokytis neina! po velnių. dar semestro galas...

ievka

man neseniai isoperavo du protinius. viena, ir po poros savaiciu kita. dar tik trys dienos praejo nuo antros operacijos. ir jauciuosi normaliai.nors pas mane buvo labai bloga situacija, abu jie gulejo ir giliai.sake, vienas is blogiausiu atv.nors pati ir baile esu, ziauriai bijau tokiu dalyku.bet bijojau tik pirmos operacijos, kol nezinojau kaip bus. prisiklausiau visokiu nesamoniu.o pasirodo..
nera ko cia bijot.ir skausmas labai net pakeliamas. na nera malonu..bet turbut yra daaaug daaaug baisesniu dalyku, nei sis.
todel manau geriau pasiryzti ir normaliai gyventi poto nei kankintis nuolat.

sekmes

mental8

mane operuos po 4 dienų. ir trauks visus keturis. pusmetį kol laukiau operacijos nesijaudinau, bet dabar kai pradėjau domėtis galimom komplikacijom.. nu nafig. esu sveikas jaunuolis, visumoj, traukiami dantys tam kad galėčiau susitvarkyt sukandimą, o čia tiek visko nutikt gali..

belieka tikėtis, kad nenutiks. operacija vilniaus žalgirio klinikose, su pilna narkoze (tai bent jau neprisiminsiu nieko ;-) ).

aleksandra

Mental8, jeigu busi sitam forume dar, labai prasau parasyk man kaip viskas praejo, manes laukia tas pats.. ir labaai bijau, labai lauksiu
sasha.astarta@gmail.com

gal dar kas galetu atsiusti savo istorija apie protiniu dantu operavima su narkoze? labai prasau..

aksana

Sveikuciai visi. Mane operavo du apatinius dantis. Zalgirio klinikoje.Dantys buvo isauge saknimis i sonus.Dare pilna narkoze, tai nieko neskaudejo ir nejutau, po operacijos taip pat nieko neskaudejo, tik veidas trecia diena sutino, ir melynes pora savaiciu ant veido laikesi, Ligonineje laike savaite laiko, po to visa menesi buvai biuketenyje, nes viena zaizda niekaip negijo, galvojau kad po menesio pagaliau susgijo, tai kur tau gavosi komplikacija istino zandas supuliavo, gerai kad paciu laiku kreipiausi vel pas savo gyd.chirurga, (beje kas darysis operacija butinai paiimkite chirurgo tel.nr. kai isleis is ligonines, nes paciantai turi tokia teise,jeigu kas atsitinka,)tai teko per nauja pjauti zaizda ir ja valyti, traukti pulini, gerai kad nuskausmina, bet po to kai praejo nuskausminimas tai ojojoi, bet ketanovas viska numalsina.O jei buciau nesusirupinusi, tai butu teke daryti pjuvi is isores zando, o panelei ant veido pjuvi tureti tai tikrai ne puosmena. TAI NIEKAS NEBIJOKITE O GERIAU KREIPKITES PAS MEDIKUS,NES PROTINIAI DANTYS YRA NE JUOKAI, O ZALGIRIO KLINIKOS PERSONALAS TIESIOG SUPER, YPATINGAI KELI CHIRURGAI...SEKMES IR NEBIJOKIT

O DAR JEIGU KAM NUTRAUKIA NERVA PER OPERACIJA, LIEZUVIO AR LUPOS, TAI TAS NEMALONUMAS LAIKINAS, VISADA ATSISTATO...

mental8

damn, negalvojau kad ši skiltis gyva. mestelėjau komentarą vėjui ir tiek ;-) dabar jau po operacijos, turiu išoperuotus dantukus ant stalo jau gal mėnesį. actually viskas buvo puiku. ligoninėj gulėti klaikiai užknisa, bet operacija pavyko super. nei karto negėriau nuskausminamųjų, niekada nieko neskaudėjo, tik ištinau po to kelioms dienoms. dabar irgi viskas puiku, tik oda tose vietose kur buvo dantys nėra lygi, bet koks skirtumas, gale ten vistiek nesijaučia ;-) šiaip nėra ko bijoti, tikrai. užmiegi labai netikėtai, o paskui atsibudus jau viskas būna gerai.

tik išsižiot negali ;-) bet po kelių dienų praeina. o tam tarpe - jogurtai, tyrelės, sriubos..

Grape

Man 19 metų jau kone visiškai išdygę yra 2 viršutiniai protiniai dantys. Dėl jų jokių problemų niekada neturėjau. Dabar kalasi abu apatiniai... Dėl vieno nesiskundžiu, jis gerietis, bet kitas..kankina dieną naktį. Abejoju, jog jis kreivai dygsta. Visi dantys pas mane lygūs be jokių korekcijų. Ir vietos ten pakankamai. Tačiau skausmas iš proto varantis. Ištino dantenos aplink tą dantį ir limfmazgiai toj pusėj kaklo smarkiai padidėjo. Truputį net puliuoja... Nežinau ką daryt. Aš taip pat paniškai bijau dantų taisymo. Tai laukiu su vaistukais glėby, mažu praeis?

Paulius

Noriu tik perspeti visus kad nepatartina po operacijos rukyti arba gerti per siaudeli, nes tokiu budu pazeidziama odele kuri uzsitraukia ant zaizdos ir gali susidaryti uzkretimas, arba letai gyti. As skaitau kad verta bent savaite atidziai priziureti operuotas vietas ir viskas bus ok. Man tai operavo Amerikoj, tai po savaites turejau dar vaziuot kad siulus istrauktu, nors labai bijojau, bet bereikalo - nieko nesijaute ;)

Oginskis

Na as numusiu visiems optimizma. Apacioje protinis augo i sona, ir net salia esancio daties saknis islenke (matosi palyginus rentgeno nuotraukas pries 5 metus darytas ir naujesnes). Pries 10 menesiu dare operacija su pilna narkoze (3 val.) ir pasalino ta danti, bet stai jau kiek laiko praejo, bet skausmai nesiliauja. Maza to, skausmas pereina i kakla, pecius, veida. Isgeriu vaistu nuo skausmo, tai kelioms dienoms praeina, bet po to vel tas pats. Ka toliau daryti nelabai isivaizduoju.

Emilis

Na va. Oginskio pavyzdys nedžiuginantis, bet pamokomas.

Mano patarimas kaip visada – kreiptis į gydytojus, kuriais pasitikit.

vika

man 19 metu. pries savaite su pilna narkoze buvo istraukti visi 4 neisdyge protiniai dantys (jie anot ortodonto niekada nebutu isdyge ir galbut netgi sugadintu salia esancius dantis). ligoninej laike 5 dienas, antibiotikus leido 4 kartus per diena. po operacijos galejau ir kalbet ir valgyt ir dantis vakare issivalyt. nors gavau ir pora adatu nuo tinimo, daugiau patinus buvau 2 dienas (taciau kai kurie mane pirma kart matantys zmones to net nepastebejo, kiti aisku akylesni buvo :) ), veliau patinimas mazejo kasdien. jokiu melyniu ant veido kol kas nera. nuskausminamuju neprireike ne karto. trauke zalgirio klinikoj gana jaunas gydytojas Senkus. tikiuos burna ir toliau viskas sekmingai gis. kas buvo nemalonu tai paraude lupu kampuciai del to buvo sunkiau issiziot(paraudimas nustojo matytis trecia diena po operacijos). siulai tirpstantys, dantis valau po kiekvieno valgio ir skalauju chirurgo duotu skysciu. reikia vengti pirties ir labai kieto maisto. beje labiau panika internete kelia tie kuriems rove po viena ar du retinuotus protinius dantis be pilnos narkozes. nera taip baisu kaip atrodo, jokiu baisiu prisiminimu

Nedas

Na manęs irgi laukia 4protinių dantų šalinimas. Lapkriti einu pas odontologe ir gausiu siuntimą operacijai. Nešioju breketus jau 3m tai protiniai veliau gali stumti sutvarkytus dantis

darius

tai va man pries savaite pradejo augti vienas apatinio zandikaulio protinis dantis skauda bet pakeliamai bet va beda auga jis kreivai.
kiek kainuoja operascija ?
aciu!

Emilis

Dariau, man kainavo nebrangiai – 20 ar 30 Lt už vienetą (prieš 4 metus). Traukė Kaune Klinikose.

darius

emili aciu as tikejausi kad daugiau tai nera kad tokia zudanti kaina kaip cia kazkas rase ;]

Saulė

siandien ir as turejau ta "malonuma", kai po dvieju paru kankynes nuejau pas stomatologa pirma karta gyvenime su reikalu, nes neturiu nevienos plombos( o man 26)sako kreivai dygsta-reikia taukti-tai nebebuvo kur tauktis-o baimės akys didelės-o tokiais atvėjais ir raminamuju galetu suleisti :)iš tos baimės pora kartu suleido marinamųjų uzsimerkiau- keleta minuciu ir viskas......ta prasme guliu dabar "ketanovo" isgėrusi ir laukiu kas bus rytoj....:).....nes kol kas ojojoi...:(

ruta

as ir paniskai bijau visko kas aplamai su dantim susije :D rytoj eisiu pas dantiste nes is priekinio danties plomba iskrito ir nuskilo daug danties, negaliu sypsotis, vaistus gert pradejau nuo baimes bet nlb pades manau :// ziauriai bijau turbut apsiverksiu vien nuo to kvapo prisiminus visas kitas kankynes pas dantistus :S bet priekini danti tai jau nera kitos iseities reik taisyt :)) gal kas zino ar su narkoze taiso kur?:D

BRI

sveiki...apturejau ir as ta skausmely ir vis dar su juo gyvenu.
PRIES 2 dienas trauke protini apatini danty..kreivai gulsciai isdygusi...prigazdino, kad reiks pjaut dantenas..siuti..o ji islupo per 5 min kokias....bet ka jus galvojat, po dienos...dantenos istino....pradejo eit nemalonus kvapas...pradejau galvoti, kad puliai...skausmas kankina..sian vel buvau pas chirurga, tai israse antibijotiku..pridejo vaistu..reiks eiti dar....
tad sitas visas reikalas su protiniais dantimis varginantis...sekmes visiems pajutusiems ta malonuma :)

Max

Sveiki.
Klausykite, chebryte, kaip gi jus taip... PAREKOMENDUOKITE pas ka operuotis??? Aisku, domia tie atvejai, kurie baigesi sekmingiausiai. As is vln, tai manty zalgirio klinika geriausia. Bet juk ir ten ne visi specialistai vienodi...
Galima ir kitame mieste. Kad tik tikrai saugu butu...

Deivis

Na as irgi isiterpsiu , man 18 metu turiu 1 puikiai isaugusy protiny danty apacioje, va neseniai buvau pas odontologa ir jis man pasake jos jis isauges puikiai , bet auga vienas virsuje jauciu jy. ir jau kokia savaite kankinuosi nuo skausmu , visas kaklas iki ausies skauda nerviniai skausmai tiesiog riboja nuo gyvenimo , jau pradedu baimintis kad nenumirciau nuo tableciu :D nes ju geriu nezmoniskai daug kadangi skausmas nepakenciamas o kai buvau pas daktara jis man sake ,kad skausmas kyla del apacioje esancio kiauro danties. tad dabar net nezinau , veikiausiai eisiu bandysiu gydyti ta kiaura danty ir tiketis kad tai pades nors labai abejoju ir manau kad skausmas kyla nuo dygstancio protinio danties.

..

sveiki. man isoperavo du protinius ( virsuje ir apacioj) pries tris menesius. O puse liezuvio vis dar nutirpe, nieko nejaucia. Gal kam nors yra taip buve? ar praejo? prasau, paguoskit !

Lina

vaje, kaip ilgai. siulyciau begt pas gydytoja. kad ir seimos. trys menesiai - ne juokas. sunkiau ir skausmingiau yra kenteti nekokia busena, nei tas 10-20min pabuti pas gydytoja. sekmytes. man paciai sian isrove viena protini. as koki pusmeti ignoravau problema, vengiau kazka daryti, o kai skausmai tapo nepakeliami perlipau per save ir per pora dienu susitvarkiau. kolkas viskas ciki. macijo ;)

Edita

Kaip kraupiai kai kurie parase. Man irgi neseniai atliko vadinamaja protiniu dantu salinimo operacija. Prigasdino privati odentologe, kad i stacionara guldys ir kad gali labai skaudeti, stiprybes dar palinkejo... Dar komentarus internete paskaiciau... Zodziu nusiteikiau.
Bet va nuejau ir nieko panasaus nebuvo. Uzmarino ir istrauke. Po 10 min jau pedinau namo. Neskaudejo nei proceduros metu, nei po to.
Dar gydytoja juokesi, kad tik labai ypatingais atvejais i stacionara guldo. Zodziu visiems bailiukams noriu pasakyti kad nera ten ko bijoti.

Emilis

Iš tikro tai kaip kam būna. Man pirmąjį traukė apie valandą sėdint kėdėj, o antrą jau su operacija.

Viskas priklauso nuo jūsų dantų ir gydytojo sugebėjimų :-)

laukiu dar

labas, nors manes tai dar neuzpuole, bet pradedu dometis. Kiek kainuoja su pilna narkoze operacija?? Ir ar imanoma tuo paciu pasalinti kita prastos bukles danti??
aciu.

milda

sveiki visi, siandien buvau issitraukt protini virsutini danti. nerealiai bijau dantistu, tad laukiau ir kentejau iki paskutines minutes, ir tai paskutine minute galvojau begt... negalejau jau nei susiciaupt, nei issiziot.. suleido nuskausminamuju, dar jauciau biski kai pradejo traukt, tada dar karta suleido, geriau paliko.. bet vistiek jutau kaip trauke.. dabar jau po visko, sutines zandas ir tas, ir dar pradejo atsileist narkoze tai jauciu biski skausmas pareina.trauke gal koki 20 min, bet atrode kaip amzinybe kokia.. israse antibijotiku ir patare gert paracetamoli vietoj skausma malsinanciu vaistu, sako tas geriau tipo... kita savaite turiu eit pasirodyt kaip gyja, nes nesiuvo, sake gan gerai issitrauke (siuva dar!!!!!) beje, gyvenu anglijoj, maniau kad nerealiai mokesiu, pasiskambinau i emergency dantistui, ant rytojaus perskambino ir paskyre 'pasimatyma'. sumokejau £16.50, maniau kad tikrai daugiau nukals, nes cia gi labai brangu dantisto paslaugos, bet gal kad cia ne londone gyvenu, o paciam anglijos vidury.. mano patarimas tokiems kaip as butu kad geriau jau nueit ir atkentet ta skausma tas minutes nei kentet TA PATI skausma per naktis ar dienas.. matysiu kaip man gyja, nes zinau kokia esu, ateis ketvirtadienis kai turesiu eit pasirodyt, bet zinau kad ziuresiu atsimazint nes vel bijosiu.... sekmes visiems!!

Dainius

Aha, kieti visi po operaciju ir dantu rovimu:) o pries proceduras kitaip snekejote :D

Dainius

Zodziu ir as sulaukiau savo lemties:) Antra para skauda. Buvau ryte pas stomatologe, bet nieko gero nepese, nes niekaip burnos praverti negaliu. Zandikauli surakino nors tu ka. O ka jau sneketi apie seiliu nurijima, nekalbant kad tik siandien pro siaudeli jogurta valgiau. Kalbeti irgi sunku. Tai israse man antibiotiku, kad netintu, ir nuskausminamuju, kad naktimis galeciau miegoti. Liepe dar vandens i puodeli isipilti ir nepagaileti druskos, ir kuo dazniau skalauti siuo samarlaku:) Kad greiciau tinimas praeitu. Tai va 5dieni turiu pasirodyti, ziuresim kaip ten bus. Sake jei dantis negali prasikalti, tai chiruriniu butu dantena apipjauna virs dantuko ir viskas. Arba salina chirurginiu budu. Pastebejau kad apatinio zandikaulio viename ir kitame dantuke yra po juodima, o tai salygoja kad jie jau pradejo gesti.

austeja

Išdygo viršutinis protinis dantis, be skausmo... o dabar pradejo skaudeti beprotiškai, ne nuryti skystio maisto negaliu, nes gerkle skauda, o apie kramtyma kokio nors kito maisto net pagalvoti negaliu.... geriu viska kas skysta per kančias.... ir žandas ištino, kankinuosi antra diena, bet dar turiu iskesti 2 dienas nes tik tada galesiu begti pas gydytojus.... ka patart galetumet kad skausma bent apmazinciau.... ketanovas nepadeda.;.. skalauju druska, nieko nepadeda, tik akyse dideja zando tinimas....
aciu

Kitas Dainius

Pasiklausiau kaip kitiems tai net paciam skustis nebsinori mat as tik pirma naktis kaip nemiegu o skausmas jau 3 diena...Nzn eit ar neit pas dantista ns atrodo jis ten graziai sau y virsu auga....

austeja

na va as is po dantisto, jokio skausmo nebuvo, isrove ir baigta.... didelis pliusas, kad dantis jau buvo issikales, nieko nereikejo pjauti , be reikalo tik kankinausi taip ilgai.... tikrai neverta skaityti komentarus... geriau pirma pas dantiste nueiti o tik po to skaityti komentarus...

edita

sveiki pries dvi dienas istrauke protini danti, nemalonu sakyti bet paniskai bijau stomotologu. na mano protinis dantis apatiniame zandikaulyje dar net nebuvo issikales bet jau kele nemazai problemu tad nusprendziau kreiptis i zalgirio poliklinika ten prieme mane tokia moteriske netoli pencijos tai dar baisiau paliko. man prapjove dantenas, istrauke ta danti bet tai palyginus visai nieko tik po to gryzusi namo pajutau kaip tinsta zandas, vakar buvo dar blogiau nei sneket nei valgyt o sendien jau galiu po truputi sneketi tik dabar kaklas istino ir nesuprantu kas cia darosi ar cia gereja ar blogeja.

vi

va pries tris dienas isrove visus keturis ir namo paleido nera lb baisu zandai patinsta bet isties tai skausmas pakelemas nepatariu rauti po viena protini danti tikrai labiau skaudetu:)
blogai tik tas kad jauti siules ir negali kieto maisto kramtyti

Raimonda

manes laukia visu 4 protiniu operacija, su pilna narkoze, jie dar neisdyge bet giliai ir kreivai ziauriai bijau

Richardas (23m)

Na man irgi buvo "protinių dantų problema". Bet mano odontologė chirurgė pašalino ne patį dantį, o dantenas, kurios buvo užgulę ant protinio danties, pūliavo, neleido nei sukąsti dantų, nei normaliai išsižioti. Pirma diena po pašalinimo jaučiuosi puikiai - savaitę kamavusios problemos rodos, kad buvo išmestos kartu su dantenų pūliniu :)

Raimonda

man tai atidejo operacija nes mergaiciu liga buvo kita diena puline angina apsirgau tai dabar pirmadieni vel turiu prisistatyt kazin ar neatides del ligos, dar galutinai nepasveikau

Ingrida

Sveikos. Skaitau viska iseiles apie dantu traukima. Liepos 10 diena man isoperavo protini dantuka...patikekit...visiskai nenoreciau pakartoti dar karta. Vaiksciojau dvi savaites kaip "barsukas" istinus buvau - niekas nepadejo.Vaistu ir isgeriau pakankamai.Nepadejo. Nusilpo organizmas, nevalgiau nieko - negalejau isizioti. Saukstelis netilpo.Prajejo nemazai laiko - tiesa? Dar vargstu su septintu danciu.Na man gramde zandikauli 5 kartus.Ir vel teko siuti....dabar nuolat jauciu desini zandikauli ir maudzia visada. Patinimas taip pat matosi. Uzjauciu RAIMONDA Tave. Pasveik tada jau SEKMES

Emilis

Užjaučiu Ingridą.

Va dėl tokios rizikos ir verta pasiskaityti mano komentarus 2., 4., 5. prieš einant operuotis – rizika yra ir jei gydytojas ja nesirūpina, reikia pasirūpinti pačiam...

Raminta

Manes ketvirtadieni laukia visu keturiu dantu rovimas... isdyge kreivai ir stumdo jau breketais pies penkis metus tiesintus dantis. Gaila ir laiko ir kankyniu ir pinigeliu sukistu i grazia sypsena... bet kai suzinojau kad trauks operacijos budu be pilnos narkozes jau antra para nemiegu ir zveriskai bijau ... trauks gydytoja vesta kauno klinikose. Ar kas trauketes pas ja? ar gyja zaizdos ilgai jei tinkamai jas priziuri? pas mane dantys labai stiprus, neturiu nei vieno taisyto danties nors man jau 21m. Labai prasau papasakokit kaip kas ten vyksta, nes tikrai labai bijau. Man protiniai neissikale, taciau dygsta alveolese ir i septintuku saknis. Nors pati esu dantu dechnike, zveriskai bijau to traukimo... gal dar kam yra buvusi tokia situacija??? pagelbekit. Aciu.

Ketrin

Pasidalinsiu ir savaja patirtimi. Pries gera pusmeti, gal ir dar veliau, apatiniame zandikaulyje isdygo protinis dantis, ne visas, bet dabar atrodo, kad ir visas tuoj islys. Neseniai pajutau kito protinio danties uzuomazgas virsutiniame zandikaulyje. Neskaudejo, jauciau tik labai silpna tempima/patinima ir nieko daugiau. Siuo metu man 22-eji. Dantys nekart nebuvo taisyti, isskyrus kandi, kuri buvau nusilauzus. Stomatologe irgi stebejos, kad tokiu metu sveiki dantys. Breketais taisiau sukandima, gana ilgokai, gal 3 metus, nemazai kainavo, dabar nesioju tik plokstele ir kapa naktimis. Regis viskas tvarkoj. Pasak odontologes, paprastai rekomenduojama istraukti protinius dantis, bet mano galva, jei viskas tvarkoje, kam tai daryti. Uzjauciu tuos, kurie turi problemu su protiniu dantu dygimu, kita vertus, nebutinai viskas gali blogai baigtis. Is pasisakytu komentaru padariau tokia isvada, kad daugiau problemu sukelia ne pats dantys, o pooperacines komplikacijos. Sekmes =)

raimonda

man atidejo operacija, taigi jau "laukiama" diena atr4ja, i ligonine varysiu 25d. blemba kaip baisu

natalija

Dieve, baisu ....tie protiniai dantys tiek mus kankina...
patarkit, prasom, kur kaune, utenoje, vilniuje galima juos istraukti?

Raimonda

nu va, siandien mane jau isleido is ligonines, operacija pasiseke, isivaizdavau, kad bus tikrai baisiau, skausmo beveik nejauciau, visad gavau vaistu, tik po narkozes atrode kad man angina ispjove, o ne dantis, labai skaudejo gerkle :) man operavo vilniuje, zalgirio ligoninej

aidas

kolkas antra diena skauda miegu po 10 min. zandai kaip arbuzai, pasiskaiciau sita info ir bent jau diagnoze aiski. tik dar klausimu iskilo , jum laikesi 38-39 temp? ir su sodros knygute dirbanciam operacija nemokama? bijau kaip visi bet po tokiu skausmu laukiu operacijos kaip isganymo

raimonda

nemokamai

Dovile

Kodel jus cia taip gasdinat??? Negalesiu dabar uzmigt ne tik del skausmo, bet ir is baimes ;((((

vika

negasdinam. man irgi nemokamai padare (na tik israsymo diena tevai sakoti nupirko ir visam skyriuj padovanojo, nezinau, ar tai pagal siandieninius istatymus legalu, nes jau nemazai laiko praejo :D ). gavau siuntima is savo ortodontes, nuejau i zalgirio klinika, ten uzrase i eile ir po kokiu 2-3 menesiu isoperavo. (jau rasiau virsuje, kad man visus 4 trauke su narkoze (gyd. Senkus), jie ne nebuvo isdyge). viskas praejo geriau nei tikejausi, nuskausminamuju neprireike, jau po keliu valandu ir kalbejau, ir sriuba valgiau :D niekas nepuliavo, siules pacios istirpo ir viskas sekmingai sugijo. aisku buvo zmoniu, kurie labai gasdino, sake kad traukciau po viena ir jei trauksiu visus iskart, numirsiu del kraujo uzkretimo ir pan.,bet dar gyva kolkas :D

Ramunė

Išsioperavau 3 protinius dantis, 2 retinuoti, vienas išdygęs tik visiškai i kita pusę. Ruošiausi operacijai nuo 2006 m. Nusprendziau operuotis Zalgirio klinikoje su narkoze. Ketvirtad isoperavo, tokia laiminga, nes visiskai nepasitvirtino jokie komentarai. Narkoze gavau labai gera, nei vemiau nei nieko, kai atveze jau samoningai viska kalbejau ir net pastebejau kad vyras valandas blogai suskaiciavo :) isvis neskaudejo, nes lupos buvo aptirpe prileistos vaistu, del viso pikto paprasiau suleisti nuo skausmo kad neissigasciau kai prades skaudeti :) Is intensyvios terapijos i palata isveze po 5-10 min. Vakare jau valgiau sriuba. Viskas labai gerai. Pritariu tai nuomonei kad baisiausius komentarus raso tie, kas traukesi be narkozes ir dar po viena danti..
Nebuvau nei istinus, nei jokiu ten sutrukusiu lupu kaip kazkas rase ničnieko. Manimi rūpinosi Evaldas Lukoševičius. Linkiu visiems pas ji pakliūti. Daktaras iš didžiosios raidės, rūpinosi, viską išaiškino, tiesiog nerealus. Be galo komunikabilus, ir tikras profesonalas.
Skaudziausios buvo ampules nuo tinimo :) kazkokios labai skaudzios kai suleidzia, tos jausmas lyg strele uzpakali bet cia tik juokai.

Milda

Sveiki, neseniai isoperavo zalgiryje ir man protinius apatinius. operacija truko apie valanda. Po operacijos paskaudejo 2 dienas, tad paprasydavau nuskausminanciu ir kankintis neteko. Pirmas tris dienas tinimas didziausias, nors nepazystami net nepastebejo, kad sutine :) po keleto dienu atsirado nezymios melynes, kurios greit issiskirste. siulus trauke po savaites, nieko nejutau.
Mano vienas dantis buvo dar neisdyges, tad cia gijimas greitas ir po savaites, istraukus siulus jau atsargiai kramciau maista. kitas dantis jau buvo pradyges, todel gijimas sudetingesnis, ten stipriau siuta, tad siulus traukti neskubejau, kad neatsivertu zaizda, be to traukiant skaudejo, tad dar pagyvensiu su tuo siulu, tikiuos uzdegimo nesukels. siulai tirpstantys.
Dabar toj vietoj, kur buvo pradyges dantukas, matosi NEBLOGA SKYLE, ar kam taip buvo? uzsitrauks ji tikiuosi... gal kas zino, per kiek laiko? ir kiek cia man skalauti? kol ta skyle uzsitrauks?

Raimonda

man irgi veinas sonas buvo problematinis, atkibo siulai ir matesi skyle:) aisku issigandau, galvojau vel sius, bet paziurejo, kad viskas gerai, o pilnai uzgijo po menesio su trupuciu:) o su Ramune sutinku, tie nuo tinimo tai sakutes.. atrodo lyg kas siknon spyre:DDD ir susiemus raitais , svarbiausia kad skausmas labai letai praeina:DD o amne operavo Izidora, labai gera gydytoja:)) nei kraujosruvu, nei lupu suplesitu, nei melyniu neradau:D

Dovilė

Sveiki visi. :)
Atradau šį čatą, viską perskaičiau. Pasidarė nežmoniškai baisu.
Nuo pat mažumės, nežmoniškai bijau, stomotologų, ir ligoninių.
O dabar tokia situacija susiklostė, ir gavau siuntimą darytis operaciją.
Birželio 14dieną guldo, 15 dieną daro operaciją su pilna narkoze. Operaciją darys žalgirio ligoninėje.
Po operacijos pranešiu kaip viskas sekės.
Tarpkitko, girdėjau , kad po tokių operacijų su narkoze, yra numetama daug svorio, tai tiesa?

Raminta

Sveiki, puoliau ir aš ieškoti info apie tą nelemtą skausmą ir kaip jį malšinti po protinių dantų ištraukimo. Viršutiniai abu mano ištraukti, su jais jokių problemų nebuvo. Gal keletą dienų paskaudėjo ir gražiai viskas užgijo. Bet dabar ištraukė man apatinį vieną prieš savaitę, tai nebežinau kur dėtis.. Kai po keturių dienų skausmas nesiliovė, skambinaus chirurgui ir lėkiau pas jį. Sakė nesusidarė krešulys ir niekas negija, todėl pridėjo vaistų į skylę ir po dviejų dienų liepė ateit jų išimt. Išėmė, bet kas iš to...dabar dar labiau skauda. O kadangi šventinės dienos, tai tektų keturias dienas kentėt iki sekančio vizito pas chirurgą :( Todėl nusispjoviau ir nusipirkau šiandien antibiotikų (nors stengiuos visada jų išvengt), nurofeno ir Kamistad tepaliuko dantenoms. Žiurėsim kaip čia kas man padės ir ar išvis padės, nes skausmas begalinis, naktimis sunkiai užmiegu, o dar dirbti reikia...
Kad traukia visus keturis iš karto su pilna narkoze sužinojau tik perskaičius šiuos komentarus, bet bijau kad su mano odontologų baime nesiryžčiau tokiam žingsniui... :( Nors iš kitos pusės, ne ką mažiau dabar kenčiu ir vieną išsitraukus...

Urtė

Taip bijojau perskaityt kažką tokio į Ramintos komentarą.. Aš nežinojau, kad po operacijos negalima skalaut burnos, vos atsikėliau iškart išploviau tuos visus kraujus.. Ir dbr guliu visa ištinus iki nežinau kokio lygio, verkiu kas dvi valandas profilaktiškai.. Traukiausi Kauno klinikose, bet iškart po operacijos, praėjus gal keturioms valandoms išrūkau namo.. Išrovė du apatinius.. Jaučiu, kad to krešulio ir aš neturiu, teks eiti pas savo miesto odontologą. O dėl to, kad šventės, teks ir man pasikankinti ;// Velniop.. Praeitais metais išoperavo nelaimingą cistą, kuri buvo tokia didelė, kad per metus laiko kol niekas jos neužiūrėjo pažeidė keturis dantis, o susidarė cista, kaip tik nuo protinio.. Tai cistos operacija buvo žymiai lengvesnė, nors mano odontologs sakė, kad dantų traukimas lengviau.. Tada bent nesikankinau tokioj būklėj..

Sveiki, pasidalinsiu ir aš savo patirtimi, gal kam bus naudinga :)

Man prieš keturias dienas šalino apatinį protinį dantį, kuris augo į šoną ir rėmėsi į šalia esantį dantį. Teko pjauti dantenas, nes išlindęs buvo tik kampelis to nelemto danties. Pačio pjovimo nejaučiau, nes suleido nemažą dozę vaistų, tačiau danties šalinimą jaučiau, bet kentėti buvo galima (suleidus nagus į kedę :D ). Po traukimo, susiuvus žaizdą, sunkiai beprasižiojau ir ryjau, sekančią dieną žandas buvo patinęs. Skaudeno pjuvio vietą. Laikui bėgant patinimas praėjo. Prieš porą dienų skausmas paintensyvėjo, naktimis be vaistų nebeužmiegu, bet tikiuosi, kad tai dėl siūlų. Nes, kiek žinau, prasidėjus uždegimui ryti nebegalėčiau ir sukiltų temperatūra... :? Na, po penkių dienų eisiu trauktis siūlų, tikiuosi viskas bus gerai iki tol jokių rimtesnių komplikacijų nebus :)

Dovilė

Sveiki,
Manęs taip pat laukia ši nemaloni operacija, atliks su pilna narkoze, visus keturis ištrauks. Atliks Žalgirio klinikoje, sesutė minėjo, kad ne visos paslaugos konpensuojamos, už kažką teks ir susimokėt, bet gydytoja taip ir nepasakė už ką. Gal kas žinote kiek ir už ką?

Mantas

Sveiki,

Nu pasiskaitinejus visu patirti, noriu ir as pasisakyti..
Va, jau tris dienas jauciamas skausmas, dygsta protinis dantis (apacioje). Geriu nuskausminamuosiu, bet padeda jie gal tik 2-3 valandom.
jauciu kad yra prasikales vienas sonas danties. Zandas belekaip istines, skauda kai ryju seiles ir kramtau. Man visi kiti jau isdyge ir likes paskutinis sudare begale problemu. ispradziu galvojau kad praeis.. bet poto kai sutino zandas ir problemos su kramtymu ir ryjimu, o dar cia pasiskaitynejau, tai galvoju kad ir man kazkas negerai..
Svarbiausia tai kad atrodo jog pats dantis neskauda o zandikaulis tik..
Ka jus manote? pats negydytojas, bet manau kad kazkoks uzdegimas isimetes, nes kai dedu kompresus saltus, buna siek tiek geriau..
Manote kad reikes ir man traukti ta nelemta "protinuka"???

Igne

Sveiki, man vakar pasalino visus 4 protinius dantis, nes visi augo kreivai ir skaudedavo. Operacija truko siek tiek virs valandos, bet atrodo kad visas vyko daug greiciau :)) po operacijos vakare skaudejo, bet isgeriau vaistu ir praejo, siandien nebeskauda ir jau koseles valgiau, tai va, nebijokit, skausmo nera labai daug ir jei pasitaiko geri gydytojai tai is viso super ;)

Dovilė

Igne, pas kokį gydytoją buvo tavo operacija?

Dovile

Sveiki, bailiukai ir visi kiti:) Gydytoja Ausra Saikuviene, dirbanti Zalgirio klinikose, geriausia pasaulyje. Jau vien del to, kad sugebejo issziodyti ir pasisodinti i kede:) Danties eidavau rauti su sypsena. Man pasalino sesias saknis. Pasaka:)

gitana

sveiki.man letuvoi jeskojo liga nes buvo daug seiliu,gerkle tempe ir visa burna skaudejo dare visokius tirimus prirase nesamoningu vaistu no katru isveze su greitaja i ligonine.ir ta skausma tweriau 6menesius daktarai neko negalejo padariti sake cia nauja liga.dabar esu ispanijoi,pradejau lankitis pas gyditojus gawau siuntima pas dantu specelistus tai daris operacija iskarto 4protinius dantis istrauks.dabar dziaugiosi kad rago liga ir nereikes tokio skausmo istwerti.

tomas

labas
man pries savaite isoperavo protini danti apacioje, dantis auto gulsiai i kitu dantu puse, dave pilna narkoze, kita diena paleido is ligonines db geriu nimesil, puse liezuvio tebera nutirpe, zandikaulio sutinimas praeina, skausmas kazkiek atlegsta, bet mane labiausiai neramina blogas kvapas is burnos, kada jis praejo jums? aciu

Kitokia istorija

Sveiki, atrodo ir man atėjo laikas papasakot savo ilgą ir gana liūdną istoriją...
Trumpai kalbant, traukiant protinį dantį buvo pažeistas trišakis (apatinės šakos) nervas, jį skauda iki šiol, tačiau po operacijos, atliktos Franfurte, skausmas pamažu rimsta. Jau 2 mėn. nevartoju nuskausminamų ir iš skausmo sienom laipioju tik po eilinės sąkandžio korekcijos, nes tos procedūros vėl išjudina rimstantį nervą. Nepaminėjau, kad danties šalinmo metu buvo taipogi išnarintas žandikaulis, pažeista sąnario kapsulė, ko pasekoje susiformavo netaisyklingas sąkandis, o ištisai kramtant viena puse, stipriai nudilo dantys.
O dabar smulkiau, nors neįsivaizduoju, kaip visą savo neviltį ir ilgus sąžiningo ir kompetentingo specialisto ieškojimus sutalpinti komentare...Taigi prieš 2 metus Žalgirio kl. ištraukė protinį dantį - skaudantį, ne iki galo išdygusiį, bet jau pradėjusį gesti, jis buvo pasviręs į kitą dantį, o šaknis buvo "apsikabinus" trišakį nervą. Odontologė nusiuntė į Žalgirį, nes prigąsdino, kad operacija bus sudėtinga, truks keletą val. ir savaitę reikės gulėt. Odontologų visai nebijojau (anksčiau), užteko 1 artimo žmogaus rekomendacijos ir drąsiai nulėkiau pas chirurgą kuris ištraukė dantį per 20-30 min., tiesiog stomatologo kėdeje. Sesutė laikė galvą,o chirurgas iš visų jegų tąsė dantį, bandydamas jį ištraukt. Iešodamas šaknies kažką timptelėjo - nepaisant visų nuskauminamų, pašokau kėdėje. Oi velniaus, pasakė, atrodo tau nervą nuroviau. Tada dar nesupratau, ką tai reiškia...Žaizda gijo sunkiai, buvau sutinus keletą sav., skaudėjo žiauriai, mėlynės ant veido, kaklo ir net krūtinės srityje laikėsi virš mėn. Po mėn. prasidėjo stiprūs žandikaulio skausmai (odontologai patarė gert Ibufena, po to Nimesilį), pusę metų nejaučiau pusės apatinės lūpos ir dalies smakro. Pažadėjo, kad dar po pusmečio tikrai viskas atsistatys, todėl nepanikavau, gėriau B grupės vitaminus, praėjau spec. procedūrų kursą. Kai skausmas tapo nebepakeliamas, pradėjo žiauriai tarškėt žandikaulis, su kiekvienu prasižiojimu, kramtymu ir netgi kalbant tarsi išnirdavo žandikaulis ir daugiau nei pusę dantis pakrypo sąkandis, nuėjau pas kitą gan žinomą Žalgirio žand. chirurgą, kuris į mano klausimus apie galimas operacijas, netgi gydymą užsienyje, atrėžė, jog niekur pasaulyje tokios problemos neišgydomos. Kad visokios žandikaulio korekcijos, sukandiminės plokštelės ir kapos yra visiškai neefektyvu. Ir danties traukimas atseit čia nekaltas (iki tol niekuomet nejaučiau jokių žandikaulio skausmų, netgi traškesių, o sąkandžiu buvau patenkinta), na davė suprast, kad čia kaip ir natūralus žand. sąnarios susidėvėjimas ir dantų nudilimas, mat jau ir amžius toks (tuomet man buvo 30...). Išrašė Movalio ir paleido namo. Taip praradau dar gerą pusmetį, gėriau nuskausminamus ir nustojau ieškot pagalbos. Deja kasdien skaudėjo vis labiau, vienas žandas pasidarė pastebimai didesnis už kitą, nuskausminamus vartojau jau saujomis, verkdavau iš skausmo, visur ieškojau pagalbos, t.p. internete ieškojau panašių atvejų, klausinėjau pažįstamų. Taip atsidūriau pas jau trečią chirurgę Žalgiryje (kai nueidavau į privačią kliniką, visi pamatę pasekmes išsigąsdavo ir vėl siųsdavo atgal i specializuotą Žalgirio kl.). Pora mėn. ji manęs labai gailėjo, pripažino kolegos klaidą (žinoma ne raštu), darė man skausmo blokadas, nusiuntė pas ortodontę, kuri iškart pamatė, kad sąnarys išvažiavęs iš vietos. Dar apie 1 mėn gėriau Žalg. neurologės išrašytą finlepsiną - suprastėjo atmintis, sunku buvo vairuoti, dirbti, ištisai migdė, o svarbiausiai, nemažėjo skausmas. Vėliau dar išrašė antidepresantų, nes atseit prie trišakio nervo skausmų juos labai rekomenduojama vartot kartu su finlepsinu... Nepasikentus nuėjau į kitą įstaigą pas neurologę, ji pasiūlė finlepsiną pakeist silpnesniu vaistu, o antidepresantų atsisakyt (kad Žalgirio kl. gydymas mano atveju nebuvo tinkamas, vėliau patvirtino ir Kauno, ir Vokietijos medikai). Gydančioji chirurgė mane apšaukė, pareiškė, kad jeigu jau gydausi pati, tai ko aš iš jos noriu ir išstūmė iš kabineto. Tuo metu intensyviai ieškojau pagalbos užsienyje, tai dar 3-4 sav. laksčiau paskui tą chirurgę, kad surašytų man bent kažkokią diagnozę, kurią galėčiau išsiverst ir isšiuntinėnt užsieno klinikoms. Galų gale surašė: "pacientė galvoja, kad jai pažeistas nervas ir išnarintas žandikaulis, tačiau aš manau, kad tai psichologinės problemos". Kai jau buvau berods visiškai sužlugdyta, nusišypsojo laimė surast porą labai šviesaus proto medilų KUK: pas vieną prof. apie 1,5 mėn. važinėjau 2k/sav. Išgėrus krūvas vaistų, padarius gerokai efektyvesnių skausmo blokadų situacija pagerėjo, tačiau deja tik laikinai. Tuomet kauniečiai suprato, kad prie visų bėdų dar gali būt užakęs nervo kanalas, kas spaudė ir taip jau stipriai pažeistą nervą, nes skausmas buvo net iki pykinimo. Taip ir buvo: tai patvirtino nuotraukos, o vokiečiai netgi rado traukto danties kaulų nuolaužų. Buvau jau pasiryžusi operacijai Kaune, tačiau netikėtai teko nukelt operaciją, o per tą laiką savo dabartinės sąnario gydytojos dėka susisiekiau su prof. Vokietijoje, kuris gavęs mano nevilties kupiną laišką sutiko priimti jau po savaitės...Taigi ačiū jam už sėkmingą (tikiuosi:) kanalo platinimo ir nervo atstatymo operacija, tačiau dar laukai labai didelis darbas atstatant žandikaulio padėtį, o tie visi darbai iš naujo sudirgina nervą, kad jūs žinotumėt, kas tai per skaumas...Dabar galvoju, kad neišrauto protinio danties skausmas kartu su visais tinimais buvo visiškas niekis: juk išgeri antibiotikų ir praeina... Na bet gal kaip nors išsikapstysiu...Kada nors:)
O kodėl parašiau? Kad atidžiai labai rinktumėtės chirurgus ir prisimintmėte, jog valstybinėse poliklinikose įvykusi klaida bus tik jūsų pačių problema...Ir dar norėjau pasidalinti šia pamokančia istorija, nes iki šiol jaučiu dėkingumą savo virtualiajam draugui, kuriam esu dėkinga už neapsakomą moralinę pagalbą. Viena prieš pusę metų rasta Čikagoje gyvenančio lietuvio istorija (jam Čikagoje buvo padaryta operacija, nors LT gydytojai jau buvo patarę kreiptis net į psichiatrus - kam čia sau ligą išsigalvojo...?) su laiminga pabaiga įkvėpė nenuleist rankų, ieškot pagalbos toliau ir neimt giliai į širdį kai kurių medikų įžeidinėjimų. O jų prisiklausiau tikrai nemažai. Matyt taip pas mus bandoma paslėpti didžiulė nekomeptenija, jau nekalbant apie visišką nežmogiškumą.
Tiesa, labai džiaugiuos, kad operavausi Frankfurte, kadangi Kaune nėra apartūros, galinčios operaciją atlikt išorėje, taigi prie visų savo bėdų dar turėčiau randą per pusę žando. Nors KUK dirbantys medikai tikrai verti didžiausios pagarbos.

Ramunė

jokio blogo kvapo po operacijos nebuvo

Dovilėė

Sveiki :))
Apturėjau operaciją ir aš. Operavausi Žalgirio klinikose, pas nuostabų daktarą Berelį Vainermaną. Jokių komplikacijų nebuvo. Ištraukė 3 protinius daktukus, su narkoze. Operacija truko apie pusantros valandos. Ligoninėj pragulėjau 3 dienas. O siūlus ištraukė jau mano miestelio poliklinikoje. Baisiausi prisiminimai tai palatos kaimynė - senyvo amžiaus api 80 metų moteriškė, dėl kurios naktim nemiegodavau. Ir vaistų leidimas. Gaudavau net 10 švirkštų į dieną.

juste

man prie 2 dienas isoperavo visus 4 protinukus,skauda labai neina nei ysizioti,nezinau kaip geriau elgtis ar gerai kad skalauju su ramunelemis gal kas turite kokiu patarimu

Mantas

Sveiki visi.
prisiskaičiau čia visko. mano visi protiniai dantys buvo retinuoti (kreivai augantys). jokių problemų dar nebuvo, tačiau per juos negalėjo man briketų dėti. tad 2010m.lapkričio 19dieną buvo atlikta protinių dantų šalinimo operacija Kauno klinikose. operavo pats profesorius šios srities, dėl ko labai džiaugiuosi. bet va yra problema. gal labai negražiai čia pasakysiu, bet kaip merginoms būna mėnesinės, taip man su dantų tinimu. būtent kas mėnesį, lygiai ant 19-os dienos ištinsta apatinio žandikaulio kairioji pusė ir būna ištinusi kokią gerą savaitę. paskutinius du kartus net pūliavo ta vieta iš kurios pašalino dantį.
ir dabar nežinau ką daryti, nes praeitą kartą buvau nuvykęs pas profesorių, bet tai tik paspaudė žandą, išvarė pūlius, kurių jau pats nepajėgiau išvaryti, ir ištepė kažkokiu skysčiu.
gal kas galėtumėte patarti ką daryti?
Malonėčiau gauti atsakymą el-paštu Zukl.Mantas@gmail.com .
iš anksto Jums dėkoju : )

Atsargiai

labai sunku patikėt, kad yra reklamuojančių "nuostabų daktarą Berelį Vainermaną". Manau, kad šio daktaro aukos galėtų atskirą partiją įkurti: tokia nepavykusių operacijų ir iškritusių implantų gausa negalėtų pasigirt joks kitas gydytojas. Keista, kad jis jau į stacionarą po išoperuotų protinių guldo, nes galiu užtikrint, kad anksčiau jis tiesiog išmėsinėdavo ir paleisdavo namo, nepaisant sukeltų komplikacijų...
Nuoširdus patarimas: saugokitės jo visi, kuriems bent kiek brangi nuosava sveikata. Nes pasekmės gali būti tragiškos tikrąją to žodžio prasme.
Jums Dovile, tiesiog labai labai pasisekė. Bet prieš reklamuodama šį žmogų kitiems, verčiau išsamiau juo pasidomėkite. Dauguma vilniečių privačiai dirbančių gydytojų šį asmenį apibūdina kaip itin aplaidų specialistą. Niekuomet sau neatleisiu, kad asmeniškai aš jo reputacija pasidomėjau per vėlai.

mama

mano vaikui dvylika metu jai dyksta patys galiniai dantis ir jai ziauriai skauda net nezino kur detis ka daryti padekit jei galit is anksto aciu

Kristina

Sveiki, man jau dvi savaites po apatinio protinio danties gyvenimas nebemielas... simptomai grynai kaip liezuvio nervo pazeidimo - svepluoju, sunku ryti, pastovus bjaurus skausmas, prasizioju grynai per viena pirsta... prie viso to dar ir pasmakre su visais limfmazgiais buvo istinusi, taciau pradejus gerti antibiotikus tinimas slugsta... Gydytoja sake- oi cia viskas normalu, po savaites turi praeit... Taigi, kad nepraeina :( .... ar istiesu tas nervas atsistato?

Eglė

Sveiki, kenciu skausmus kaireje puseje virsuje ir apacioje jau penkta diena.. buvau pas daktare, dare rentgena, sake gali tekti keliauti pas chirurgus.. prisiskaiciau jusu komentaru, tai nezinau ko tiketis, nes vieni sako, jog skaudejo traukiant, kiti, kad ne.. baisu pagalvoti man apie ta operacija. O siaip zinokit labai juk antibiotikai kenkia.. as dienomis pakenciu kiek galiu, o nakciai isgeriu analgino, sake receptinis vaistas, bet pardave ir be jo :)) taigi jis kokiom 8 valandom nuima skausma, patarciau pabandyti. :) sekmes visiem besikankinantiem, kartu ir man :(

Kristina

Tai mažai jums skauda, jeigu analginas padeda :) Man nei ibuprofenas nei nimeslis, nei galų gale diclofenakas ilgiau dviejų valandų neveikė. O beje, kai kentėjusi dvi savaites nusipirkau antibiotikų, (daktarė buvo išrašiusi dėl viso pikto, jeigu pablogėtų..) pagėriau jų dvi dienas, trečią visos kančios liovės. Vadinasi, antibiotikai tam ir išrasti, kad padėtų....

as

Nustebinot jus mane su ligoninem ir operacijos Alytuje istraukia be operaciju protinius dantis ir neskauda ne kiek :)

Skaitytojas

Sveiki,
aš irgi turėjau problemų su protiniais dantimis, pas mane jie buvo šiek tiek išlindę, bet irgi horizontalūs. Prieš traukimą aš irgi, kaip dauguma, prisiskaičiau internete komentarų kaip baisu ir pan. Tačiau nieko baisaus nebuvo. Man abudu dantis traukė Kauno Klinikose dirbantys rezidentai. Šiaip tikrai puikūs specialistai, atsako į visus klausimus (ypač jų daug buvo prisiskaičius apie nutraukiamus nervus ir t.t.) suteikia informaciją ir pan.

Emilis Dambauskas

Tikriausiai dauguma atvejų nėra baisu, bet tais nedaugeliu atveju žmonėms atsitinka didelis skausmas ir bėda.

Nesu gydytojas, bet iš savo patirties su dantų traukimais (traukė ne vien protinius) – svarbu, kad gydytojas dirbtų atsakingai (nepamirštų nuotraukos padaryti ir pan.).

Buvo man kai traukė ne protinį – paklausiau gydytojos prieš traukimą ar nepadarys nuotraukos. Sakė, kad nereikia. Po 15-20 min. abipusio vargo nusiuntė iki rentgeno kabineto...

Bet! Ir ištraukė, ir aptvarkė ir sugijo gerai. Tik tiek, kad kitų dantų pas tą gydytoją nebesitaisau.

Egle

Nesiojau breketus, bet pora metu nuo nuemimo o dantys pakrype. nuvykau pas ta pati odontologa ir padares panoramine nuotrauka pasake kad protinis dantis apacioje (neisdyges) auga truputi kreivai, todel stumia kitus ir sie kreivinasi, todel israse siuntima i Zalgiorio klinika traukti danti. Kadangi danties padetis buvo neteisinga, tai pagal nuotrauka matesi, kad tiesiai jo neistrauksi, todel reikia nugrezti truputi kaulo (zandikaulio), kad ji istraukti. taigi, labai bijojau, atvykus pagulde kedeje, prileido vaistu marinamuju. prapjove dantenas, iskapste i sonus, tada greze kaula, kad galetu uzkisti irankius su kuriais traukia danti nes kitaip nebutu kaip ji suimti. buvo labai baisu, nes viska maciau, jauciau, tik kad neskaudejo, greziant buvo didele vibracija, galvojau apkursiu. kas kokias 4min klausinejo ar viskas gerai, neskauda, nesilpna, nepykina. aciu dievui viskas buvo gerai. istrauke danti, tada siuvo dantenas ( 6 mazgeliai). kadangi liko ten skyle uzsiuta, sake kad ten kaupiasi kraujas ( normalu), todel reikia skalauti, prisiureti, kad nepradetu puliuoti, nes kitaip reiketu kirpt siulus, siurbt pulius ir tt. grizau namo nejauciau tos veido puses nes buvo uzmarinta ir dar prasidejo skausmai. kai atitirpo geriau nuskausiminamuosius. operavo 4dieni, dabar 6dienis, nuo skausmo geriu ryte ir vakare, taip pat antibiotikus 2 kartus per diena, skalauju kuo daugiau , o kadangi zandas patines tai isvien saldau. issizioti normaliai neina, valgau skysta maista, kazkiek kramtyti galiu bet labai sunkiai. is pradziu buvo neimanoma nei seiliu nei vandens ryt, dabar jau geriau, bet jauciu diskomforta del istinimo ir skausmo. negaliu sypsotis, juoktis, daug kalbeti, atrodo kartais kad israkintas zandikaulis. didziausia baime dabar kad nekiltu infekcija, neatsirastu puliu ir nereiktu vel kankintis. po savaites laukia siulu traukimas.

Ramune

Sveiki,
as kaip dauguma, guliu namuose po siandienos protinio danties traukimo. Trauke gydytoja Ausra Saikuviene (Zalgirio klinikos), traukimas planuotas kaip sudetingas, nes dantukas, "apsikabines" buvo nerva. Bet be marinimo, visa procedura uztruko 10min., nors per jas maniau numirsiu, nes labai nemaloni procedura, visai neskaudejo, bet su tokia jega trauke, kad maniau dantys islys pro gerkle, net ziaukcioti buvau pradejus.
Dabar nejauciu tik puse apatines lupos, liezuvio tirpimas irgi lyg atslugo :) Pakartoti sios proceduros tikrai nenoreciau.
Na apie gydytoja nieko negaliu pasakyti, manau ji ismano savo darba, ryt eisiu apziurai, pasiklausinesiu kas neaisku, nes balbatuoti ji nemegeja, bent jau man taip pasirode.
Pats geriausias dalykas, kad pries operacija, visai nieko neskaiciau internete!!! :) bijojau, bet nieko nezinojau kaip bus, patariu ir kitiems taip daryti!
Beje, priezastis del kurios operavau: skausmas, bet ne dantu, o apatines liezuvio dalies, del kurio net kalbet negaledavau, kai uzeidavo umus priepuoliai. Aisku pirmiausia terapeute mane, kad tai trisakio nervo uzdegimas, neurologe nusiunte magnetini rezonansa galvos atlikti, paskui israse raminamuju :) o galiausiai padarius panoramine foto, odontologas pasake, jog tai gali buti del protinio danties :) Kankinausi daugiau nei metus, o skausmas ne tai kad stiprus, bet toks keistas, net nemoku paaiskinti, tiesiog negali kalbeti, nes suimdavo visa gerkle....ir negali gyventi pilnavertisko gyvenimo :)
Linkiu visiems pasveikti be komplikaciju ir daugiau ten nesilankyti!

Violeta

Ir man prieš septynias paras ištraukė protinį, gabaliukais. Traukė apie 45 minutes, tai iki šiol geriu nuskausminamuosius, gydytojas liepė gerti ibuprofeną, tai penkias paras gėriau jį, tačiau kai penktą parą atsibudau naktį iš skausmo, nors ibuprofeną buvau išgėrusi prieš 4 valandas, pradėjau verkti. Tada pasiskaičiau internete, kad jeigu vyko komplikuotas danties traukimas reikėjo gerti Ketanovą, tada nulėkiau pas gydytoją, išsirašiau to Ketanovo ir dabar geriu jį, skausmą malšiną žymiai geriau negi iburpofenas. Tik labai stebėjausi gydytoju, kad jis man visiškai nieko nepatarė ir dėl vaistų gėrimo ir dėl skalavimo, nors jis žinomas Klaipėdoje kaip labai geras gydytojas. Kai pas jį atėjau išsirašyti Ketanovo, tai net nepasiūlė apžiūrėti žaizdos. Skalauju sūriu vandeniu, medetkų arbata, ramunėlių arbata, uždedu 3 proc. peroksidu suvilgytą vatos gabaliuką ant tos vietos ir trumpai palaikau, vienu žodžiu dažnai skalauju ir reikia skalauti nei per šaltu, nei per šiltu skysčiu, nes jeigu netinkama temperatūra, tai labai pradeda skaudėti. Kiekvieną dieną tikiuosi, kad gal jau sumažės skausmas, nes tiek vaistų nesu niekada gėrusi, taip ir skrandį galima sugadinti. O prieš metus traukė kitą protinį dantį, tai jį ištraukė per 5 min., bet tada irgi labai skaudėjo po traukimo. Linkiu visiems sėkmės gydantis po protinių dantų traukimo :):)

Egle

sveiki visi,

Prieš mėnesį man išrovė du protinius kairėje pusėje, viršutinį dantį labai lengvai, o apatinį dantį teko ir skaldyti ir gręžti, po operacijos kokias penkias dienas laikėsi patinimas, bet jokio skausmo nebuvo. O prieš šešias dienas ištraukė kitus du protinius dantis (viršutinį lengvai, apatinį su komplikacijom kaip ir kairėje pusėje) dešinėje pusėje ir nors patinimo beveik nematyti, yra nuolatinis skausmas bei keistas skonis burnoje, nes iš išrovimo vietų sunkiasi kažkoks skystis. Skausmas nėra nusistovėjęs vienoje vietoje ir ne vienodo intensyvumo, kartais skauda viršuje, kartais apačioje, o kartais skausmas nukeliauja net iki ausies. Prieš tris dienas buvau pas gydytoją, ji patikino, kad infekcijos nematyti. Gal kam nors taip pat buvo?

Agnute

Sveiki as ir zadu atsikratyti visu protoniu dantuku is karto klinikose( neisdyge , kreivi). gal galit kas papasakoti kas vyksta pries operacija? kokiu rubu reikia? ka pasiimti i ligonine ir kokie pojuciai pabudus po narkozes? kur pabudot operacinej renimacijoje ar palatoje ? man kol kas iki operacijos liepe tik kraujo ir sirdies tyrimus daryti, ar dar kokiu reiks klinikoj?

jovita

na ka, as irgi pakomentuosiu savo situacija apie protini danti, sugalvojau kad man reikia ji israuti, nes skaudejo dantenas, bet jis vis nesikale, taigi uzsiregistravau i privacia odontologijos klinika esancia zalgirio 109, ir nusprendziau kad laikas ji salinti....pries traukima nebuvau perspeta su kuo galiu susidurti, taigi 1,5 val atkentejau stomot. kedeje, galvojau, kad liksiu be zandikaulio, nes danties taip lengvai stomotologui nepavyko israuti, taigi ir ji greze, skalde, trauke, rove kol dalimis isrove ..... ir to pasekmes puse liezuvio nebejauciu, t.y. jis apmires... ka gi nuejau i zalgirio klinikas diagnoze: geriausiu atveju liezuvio nervo pazeidimas, kuris laikui begant praeis, blogiausiu - nervo nuplesimas... Taigi brangieji, padariau isvadas, kad reikejo eit i specializuota klinika, o ne ten kur dirba neprofesionalus specialistai

Martynas

Na mano situacija ne ka geresne, va dabar sedziu po desiniojo apatinio protinio danties rovimo, skauda, bet pakenciama ir nuryti sunku, o vis dar laukia antras protinis dantis....

Rūta

Man rovė viena protini dantuką prieš savaitę (augo horizontaliai). na ir ką galiu pasakyt jog nebuvo nei vienos dienos per visą šia savaitę kad išbūčiau be nuskausminamųjų :/
dantuką rovė 2val. su viršum (šaknys buvo užsirietusios ir viena ypač stora), pačiu rovimu esu patenkinta, nes nebuvo net menkiausio skausmelio. (visas skausmas parėjo kai gryžau namo, atrodė lyg kas plėštų visą apatini žandikaulį)
prieš kelias dienas susidūriau su problema, nes burnoje atsirado nemalonus kvapas, nors burnos higiena reguliari, kaip ir prieš operacija, bijau, kad kas blogo nebutu :/
ryt keliauju pas dantistą tikiuosi nuramins ir sutvarkys man viska :)

Astulia

Ir as patyriau tikra kosmara... net nezinau kuom baigsis...Vakar nuejau pas stomatologe, nes gydausi dantis, o man protinis virsuje buvo taisytas ir plomba iskrito. Ji sako, kad neapsimoka taisyti, reik rauti ir viskas. O kitos pises man jau rove pries 2 metus, tai nieko man nebuvo . Todel as ramiai sutikau. Taciau keista buvo siek tiek, kad nuotraukos nedare...zodziu suleido man nuskausminamuosius ir pradejo rakineti. Dralinosi ji ten su tuo kaltu apie valanda, eme traukti, tai isluzo dantis ir liko saknis giliai.O jos ji jau nesugebejo suimti... O man jau net akys is orbitu lipa, kazkaip silpna pasidare, net validolio paprasiau... Ji kazkam paskambino ir po kokiu 15 min. atleke vyresne gydytoja( itariu mama, ar teta jos.) Tada ji jau emesi manes. Sako i Zalgiri siust jau kaip ir nebeiseina, nesjau nedaug beliko. Vel apie valanda kankino, dantis nepasiduoda ir viskas...Po itemptu ir sunkiu egzekuciju siaip ne taip islupo. Saknys, tiksliau ju galiukai buvo uzsilenke viena i kita... Rezultate : zandikauli istase, lupos kampa perpjove, suzalojo zandu minkstus audinius, dabar istinusi visa, melynemis nusetas veidas, negaliu nei valgyt, nei gert, prisipumpavau nuskausminamuju ir antibiotikus geriu. Temperatura pakilo, nors nedidele, bet visvien...Tokia pusiau lavonas...Zando ta puse tokia aptirpusi...Bijau, kad kraujo nebutu uzkrete...o pagulet negaliu, vaikas mazas, net prigulti neduoda...
zodziu i Pasilaiciu medicinos centra pas Aiste neikit dantu traukti, nebent norit numirt...
p.s. as dar vyresniosios paklausiau, gal vertetu nuotrauka padaryti, tai atsake, jog nieko jau ta nuotrauka nepakeis, o mano atvejis - kietas riesutelis...Staugti norisi...

Ausra

Vakar man ir isoperavo 2 protinius, bet tik su nuskausminamaisiai....nepasakasosiu buvo baisu...ir dabar patinimas, skausmas, negaliu issizioti....Siulus turesiu eiti issitraukti uz dvieju savaiciu, gal zinote ar galima juos istraukt po savaites laiko? ir ar traukiant siulus yra skausminga, gal reikia nuskausminamuju? Gydytoja tvirtina, kad tai neskausminga procedura..

Eglei ir Astuliai

Merginos, labai tikiuosi, kad skausmas jums jau praėjo.
Jeigu dar ne, staigiai maukite pas neurologą, nes tai gali būti trišakio (veidinio) nervo pažeidimas. Jeigu pažeistas nestipriai, keletą mėnesių pagėrus vaistukų gali ir pagerėt. Jeigu stipriau (mano atveju buvo pažeista 2/3 veido nervo) gali būti, kad jį reikės net siųt. Netikėkit, jeigu gydytojai iš jūsų tyčiosis ir sakys, kad viskas OK, jūs išsigalvojote, jums nieko neskauda arba kad niekur pasaulyje nedaromos tokios operacijos - TAI NETIESA.
Na bet čia blogiausiu atveju, gal kartais jums padės vaistai ar paprastos procedūros. Tik verčiau nesikreipkite ten, kur jums pažeidė nervą, nes greičiausiai jie savo klaidos jokiu būdu nepripažins ir vedžios jus už nosies metų metus. Geriausia susiraskit patį geriausią specialistą kitame mieste, iš jo bent jau sužinosite tiesą.
Tikriausiai skamba kaip paranoja, bet rašau iš savo karčios patirties, nes pagalbą deja gavau ne ten, kur buvo padaryta žala, o operavausi netgi ne LT.
Operacija buvo atlika puikiai, tik gaila, kad pora metelių per vėlai..
Savalaikis gydymas labai įtakoja nervo atsistatymą, todėl nedelskite.

Deimante

O kaip tavo liezuvis Emili? Ar viskas gerai?

Emilis

Ačių, mano liežuvis puikiai. Per mėnesiuką po šito 2004 m. aprašyto atvejo susitvarkė.

Vėliau apturėjau dar visokių dantų rovimų. Vieną kartą buvo pasitaikiusi gydytoja ekstremalė: 15 min. kankino bandydama išrauti be nuotraukos, vėliau nusiuntė "rentgeną pasidaryt", po to dar užtruko, bet išrovė.

Šiaip su tom rentgeno nuotraukom ir nauda, ir žala. Iš vienos pusės teko skaityti, kad 1 danties nuotrauka per metus padidina smegenų vėžio riziką 3 kartus.

Iš kitos pusės – net kanalą gydant gydytoja buvo nepastebėjusi papildomos šaknies iki padarė nuotrauką. Paklausiau, ar aš čia toks išskirtinis atvejis, atsakė, kad šiais laikais daugiau žmonių, kurie turi daugiau šaknų, nei šiaip priklausytų.

Tai žiūrėkite pagal save :-)

gintas

isoperawo man siandien protini danty,nes augo horizontaliai. operacija truko apie 30min. kol suskalde,istrauke ir susiuwo. operavausi wokietijoje,wiskas butu ok,tik nieko nepasake del skalawimo?ne kokio skyscio israse,nieko..tik antbiotiku. skausmas pasireske po kazkur poros walandu,gan nemenkas,nuskausminamieji biski padeda. zandas sutines. beje operacijos metu siule klausytis muzikos,tj uzsidejau ausines ir kazkaip mintys dingo,kad operuoja db :D su kuo patartumet skalaut,kad nekiltu uzdegimas,nes nera laiko sirgt,riekia dirbt :D

rita

Man istraukia,danti preis 4 deinas po narkoze praejo 5val tada atleido danti.saubingai skadeti.pradejo,po to skausmas metesi,i ausi,ir ranka ir koje ir gerkle.negaliu atidaryti iki siol burnos normalei,ir sendeina pastebejau kad puluojia ten kur istraukia.prasau padsrkite ka daryti,ir kodel taip i vyko.aciu jums,su pagarba rita penikiene.

rasa

sveiki, man jau ketvirta para po 2 apatiniu protiniu dantų operacijos. vis dar nejaučiu pusę liežuvio ir skauda,net nežinau kiek laukti,ar atsigaus.

saulyte

Sveiki,man jau ketvirta diena skauda protini danti apatineme zandikaulyje negaliu nei valgyt nei ryt seiliu,net prasiziot neimanoma nes zandikaulis surakintas patarkit kaip numalsinti skausmas nes jis nezmoniskas,diena dar imanoma kente bet nakti tai baisu neina net miegot,geriu jau antibiotikus jau antra diena,nuskausminamieji jau nebepadeda,esu uzsienyje,buvau pas stomotologa negali danties israuti nes negaliu issizioti,liepe gerti antibiotikus bet nepadeta,ar parais tas skausmas? kai tik prais iskar leksiu rautis ta nelemta danti.

as

nu prajuokinai ;D

Inga

Man 1,5 val trauke. Siandien antra diena, stipriai kraujavo, apatine lupa liezuvis dar aptirpe. Gal pazeide ar nuplese nerva? Geriu antibiotikus ir nimesil, skalauju. Nezinia dar kuo cia viskas baigsis. Aptirpimas tikrai turejo praeiti. Gyd elgesi keistai, sukavo rekavo vos ne keikesi, o man alpulys uzeina nuo vestibiuleriniu svaiguliu, kai su tuo drebinanciu visa kaukole aparatu grezia. Neisivaizduoju, kas bus toliau, liksiu dar kokia invalide...

Komentuoti šio įrašo nebegalima. Komentarų sistema išjungta.