Neteisėtas asmens duomenų gavimas ir naudojimas tiesioginės rinkodaros tikslais?

2007-02-19 01:17

Šiandien mano žmona gavo jai adresuotą aiškiai agituojantį laišką nuo Liberalų demokratų partijos, pasirašytą “Prezidentas Rolandas Paksas”. Žinoma manęs tai nenudžiugino ;-), paburbėjau dėl tokios agitacijos. Ir tik vėliau pastebėjau: laiškas adresuotas žmonai jos naujaja pavarde (Dambauskienė), kurią ji apsiforminusi tik praeitų metų rugsėjo mėn. Šia pavarde ji kolkas registruota tik civilinės metrikacijos biure, pasų poskyryje ir Vilniaus universitete, kuriame studijuoja. Daugelyje kitų įstaigų atnaujinti savo duomenų ji dar nespėjo.

Štai ir pasakykit man: kaip paksininkai galėjo gauti jos asmens duomenis? Sena pavarde suprasčiau – ten ir iki vaikų darželio gali prisikasti… Man kyla įtarimas, kad kažkurioje institucijoje šiuo metu darbuojasi žmonės pardavinėjantys (?) asmens duomenis partijoms. Dėl to kaip šie duomenys naudojami (rinkiminei agitacijai – lyg ir tiesioginės rinkodaros būdu) man atrodo, kad tai gali būti neteisėta veikla. Bent jau panašiai randu Valstybinės duomenų inspekcijos puslapyje Svarbu žinoti kiekvienam.

Komentarai

Xawiers

Turi teise raštu pareikalauti, kad raštu tau suteiktų informaciją apie tai iš kur gauti duomenys, arba kad raštu atsisakytų tą informaciją pateikti.

Sergej Kurakin

Man atrodo - parvavinejo, pardavineja ir pardavinės. Bet aš galiu ir klisti.

Dominykas

Um... O nėra ten kažkokio įstatymo, kad partijos gali kažkur gauti rinkėjų sąrašus? Ar čia per daug filmų žiūriu ir taip tik Amerikoj būna?

Archatas

Sutinku su Xaviers šiuo atžvilgiu. Jei tau labai rūpi - pasidomėk. Įdomu būtų išgirsti ir istorijos plėtojimąsi.

Joakimas

Pasirodo viskas legalu http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/article.php?id=12198334

LG

pasirodo, kad net 6 ar 8 partijos pageidavo rinkėjų sąrašų... Va tai tau... Vienintelė priemonė atsiginti - pasų poskyryje nurodyti, kad tavo duomenų neskelbtų. Nepatinka man tai...

Emilis

Na va, paspirgėjau per anksti reiškias :-). Bet matau, kad ne aš vienas toks. Turiu viltį, kad politikai visgi įvertins tai, kad žmones tai per daug nervina, kad tokios priemonės būtų priimtinos.

Innodea

galbūt žmones tai ir nervina, bet pakso elektorato tikrai ne. Jiems tai patinka, čia gi jais asmeniškai rūpinasi paksius! manau tokios priemonės tikrai pataiko į tikslinę auditoriją ir ją veikia.

Komentuoti šio įrašo nebegalima. Komentarų sistema išjungta.